2015-11-01 1413 瀏覽
朋友講左一排話佢公司附近有間cafe個mood好適合食weekend brunch. 見晏d要去觀塘, 就黎呢度試下啦~門口好外國feel. 非常eye catching (同附近環境好唔同)~ 對面就係觀塘海濱長廊. 好好彩有window seat坐, 少少陽光曬入黎, 好舒服呢!呢個all day breakfast砌得七彩繽紛,一掃積左五天工作既鬱悶.impressive~~! 黑松露味雖然唔算出, 但蛋炒得幾滑呢~ 炒蛋下面仲收埋左隻portobello添!除左一般all day有既腸同bacon, mg cafe跟埋烤菠蘿(好甜而邊位脆脆的👍)和salad (有質素的!) 新鮮既西柚粒和橙粒+沙律菜+畫龍點睛既芒果dressing, 確係refreshing!!!Tomato risotto. Simple but lovely! Risotto迎合香港人口味, 飯粒中間冇骨". 整個risotto充滿著一粒粒cherry tomato. 甜甜的. 健康開胃. 估唔到簡簡單單的蕃茄和cheese已經令我地食到停唔到.叫左帶玩味性的ice cube coffee 同ice cu
Mg all day breakfast
Tomato risotto
Ice cube coffee/ chocolate
叫左帶玩味性的ice cube coffee 同ice cube chocolate. 原理都係用暖奶去溶舊用咖啡/ 朱古力雪成的冰. Present得好靚. 咖啡味的冰仲係coffee bean shape!
ice cube coffee
朋友覺得咖啡味偏淡帶苦(冇糖漿). 或者唔倒曬成樽奶落去會好d. 我既朱古力唔錯, 唔淡bor~ lucky* Ice cube 底部好深色, 可能真係朱古力既concentrate d?
好開心有個寫意的brunch 去kick off my weekend!!! What a hidden gem in 牛頭角/觀塘!

Mg all day breakfast
Tomato risotto