一望落去覺得有提鮮同吊味既泰式食材🇹🇭做餐廳名都幾得意😂 裝修幾有東南亞風味,亦啡色同深色木系🪵為主,有唔同藤做既裝飾🎍,亦有唔同民族既油畫🖼️,上面吊左啲月球燈🌕💡,暗暗地幾有情調,可以慢慢坐同傾計💬~ 野食方面選擇好多,幾正宗同埋有風味都唔錯~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 泰式蟹肉炒飯 🇹🇭🦀🔥🍚 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)個炒飯🔥🍚炒得幾乾身,粒粒分明,雞蛋🥚同蟹肉🦀既份量都好多,雞蛋🥚香口,蟹肉🦀軟腍綿密,鮮甜juicy,面頭仲有啲脆卜卜既蟹籽🟠、酸甜多汁既番茄仔🍅、香甜爽口既洋蔥🧅、清香既蔥同清新爽口既青瓜🥒,再濟埋少少青檸汁🍋‍🟩就無咁油膩同清新啲~ 如果可以鹹少少就更加好~牛油雞咖喱 🧈🐥🍛 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)雞肉🐥以大量香料醃製,個咖喱🍛係用印度牛油🇮🇳🧈同埋番茄🍅孜然粉、薑黃粉、紅椒粉等等既調味料煮成,而印度牛油🇮🇳🧈其實係酥油,係喺牛油🧈入面分解水分同牛奶脂肪🥛過濾之後剩低既黃油,氣味亦比一般既牛油濃烈,所以更加香濃惹味,裡面既雞肉🐥份量都好多,幾重雞味🐥同juicy,如果再嫩滑啲就更加好~蒜蓉烤餅 🧄🔥🫓 - $38 (好味指數:😍😍😍

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
泰式蟹肉炒飯

牛油雞咖喱 🧈🐥🍛 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

蒜蓉烤餅 🧄🔥🫓 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
叫得咖喱🍛又點可以少得烤餅🔥🫓呢😜 大邊點惹味開胃既咖哩汁🍛,一邊食餅🫓真係既正🤤 個餅🫓咬落去已經感受到麥香🌾同香口惹味既蒜香🧄,食落唔會油膩,厚度啱啱好,外脆內軟,帶啲煙韌同濕潤~
串燒沙爹 (雞肉 / 豬肉 / 牛肉)

串燒沙爹 (雞肉 / 豬肉 / 牛肉) 🔥🍢🐥🐷🐮 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
串燒🍢就有雞🐥、牛🐮、豬🐷,肥瘦適中,燒到🔥面頭脆脆地有啲焦香,唔會過燶同乾,肉質嫩滑juicy,燒完有油香,啲肉都唔會梅,唔會痴晒喺條竹籤到😜 尤其係豬🐷同雞🐥既鮮味幾出,如果牛🐮再濃味啲就更加好~ 配埋香甜惹味既花生沙爹醬🥜仲正~
泰式椰菜苗

泰式椰菜苗 🇹🇭🥬 - $108 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個泰式🇹🇭既調味用左魚露、蒜蓉🧄、辣椒🌶️,上面再撒左少少炸蒜🔥🧄,香濃惹味,唔會過鹹同過油,可以闢除菜🥬既草青味🌱,又可以提鮮~ 啲椰菜苗🥬索晒個汁啲精華,口感爽脆,如果可以腍少少就perfect啦~
椰子雪糕

椰子雪糕 🥥🍦 - $58 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食完咁多有穫氣🔥既野之後食翻個凍冰冰既甜品就啱啱好😌 呢個椰子雪糕🥥🍦係佢地自家製既,口感幾得意,係似沙冰🍧而唔係行軟滑路線,奶味🥛幾香濃,椰子🥥味幾突出,感覺清新解膩,亦都刨左少少煙韌既椰肉🥥,裡面再加左啲花生粒🥜,會香口啲同口感豐富啲~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
泰式蟹肉炒飯
串燒沙爹 (雞肉 / 豬肉 / 牛肉)
泰式椰菜苗
椰子雪糕