2022-07-04 232 瀏覽
今日2點左右有時間食個飯。之後3點又要去上堂。決定係附近搵嘢食😁。呢間cafe之前試過一次。打卡過花花latte。今次想試下其他。如果人少。間餐廳係有唔少打卡位。另外如果怕熱嘅人就最好坐入啲。太近門口嘅位。一開始都係好熱。雖然有把風扇吹下。一個人嘅chill time,叫左一杯Tiramisu 咖啡同一份蟹肉牛油果莎莎醬包。杯咖啡名聽落好似好甜好肥。但其實還好。係上面個層tiramisu cream有甜味。咖啡嘅苦味同佢好夾。如果驚肥。可以自己整走少少cream。杯頂手指餅會浸到少少咖啡。我咬左啖。但見到餅上面嘅糖粒我放棄左佢🤣🤣。但佢本身係無罪嘅。講下個主菜包包。內裡蟹肉好足料。牛油果莎莎醬內有洋蔥。我個人唔多鍾意洋蔥。個醬嘅洋蔥有啲大粒對我嚟講。所以我有撩走特別大粒嘅。整體個醬係好食嘅。酸酸甜甜咁。個包就有啲乾同少少🤏🏻硬。如果可以整熱或軟身少少🤏🏻我覺得我會開心啲。差啲唔記得糖心蛋。佢係好食嘅😌😌原本我一個人霸住張大枱。因為之前未full,食食下開始人多。我就拎杯咖啡坐左出去。無諗過係咁chill。可能因為3號風。坐出面唔太熱。又有風。個景都幾好呀。另外。我本身係少少怕狗嘅。大狗

另外。我本身係少少怕狗嘅。大狗好驚。但無諗到今次一個人去食。我發現我已經唔太怕狗仔。我仲可以同佢玩。🤣🤣係我嘅意外收獲。
Tiramisu咖啡
蟹肉牛油果🥑莎莎醬包