2016-08-19 609 瀏覽
早陣子成日見到介紹龍蝦漢堡,一直都好想去食。因為佢個霸氣賣相太吸引了。雖然我唔係龍蝦迷,但我絕對係一個漢堡迷。所以就決定今晚去CWB呢間漢堡店品嚐一下😌打開menu後發現實在有太多不同種類嘅漢堡。見到牛肉漢堡又好想食。爭扎了一會,最後都係叫返龍蝦漢堡,因為佢係我今次黎嘅目的😌再加多個沙律咁就開心晒😆軟殻蟹沙律 $112黎到發現原來好大碟。仲有兩大舊軟殻蟹。蔬菜夠新鮮爽脆,加埋酸醋就非常開胃。軟殻蟹都幾鬆脆,但略嫌軟殻蟹有點太油。一咬嘅時候,d油鏢晒出黎。如果可以少油d就好。龍蝦漢堡 $198我每次食親漢堡,都只係會食牛肉漢堡。因為貪佢啖啖肉,又濃味。平時我視龍蝦為上等食品,因為唔會可以隨時都有得食。今次係第一次食龍蝦漢堡。齋聽個名都覺得霸氣。見到真身簡直不得了。成個龍蝦頭砌出返一個龍蝦型😎成舊龍蝦肉起左出來整漢堡。我忍不住細口咬左一啖龍蝦肉,原來已經調好了味道。鹹鹹的,但又食到鮮甜味道。肉質又爽口👍🏻加上生菜,蕃茄同蕃茄粒粒,牛油果醬,然後一啖一啖咁配埋龍蝦肉一起食,你會一路食一路享受著那份味道同口感。真係好好味😍😋我要讚漢堡入面的牛油果醬,同蕃茄粒粒。蕃茄粒粒係應該有用醋拌過的。所以

軟殻蟹沙律 $112

軟殼蟹沙律
龍蝦漢堡 $198

成舊龍蝦肉起左出來整漢堡。我忍不住細口咬左一啖龍蝦肉,原來已經調好了味道。鹹鹹的,但又食到鮮甜味道。肉質又爽口👍🏻加上生菜,蕃茄同蕃茄粒粒,牛油果醬,然後一啖一啖咁配埋龍蝦肉一起食,你會一路食一路享受著那份味道同口感。真係好好味😍😋我要讚漢堡入面的牛油果醬,同蕃茄粒粒。蕃茄粒粒係應該有用醋拌過的。所以一路食一路令我更開胃。而牛油果醬,就增加了食物嘅幼滑度。👍🏻
龍蝦漢堡
食漢堡當然要飲有汽嘅飲品,所以就叫左枝 Apple Cider。全部俾我一掃而空。滿足地離去😊