/𝑻𝒊𝒓𝒑𝒔𝒆 𝑯𝑲🇭🇰/#sa尖沙咀篇 #sa_teaset ➖➖➖<K11 musea東京米芝連法日fusion 海景餐廳🍴🌊> ➖➖➖如果想揾個靜靜地嘅地方食個tea 又想有維港景色 呢間餐廳都唔錯👍🏻 有室外室內 設計裝潢夠雅緻✨Tea 都有幾款揀 睇大家想食咸/甜~ 甜品主要有兩款蛋糕(黑森林/雲朵) 咸點就主要有和牛三文治😍想奢華啲更有魚籽醬~➖➖➖🔹Provence set 🔹$249/pax (兩位起) 呢個set 有和牛三文治、牛油果芒果拖羅撻、奶凍、馬卡龍、petits fours 另跟茶/咖啡初初覺得係細件啲未必夠飽食落覺得用得做tea 又剛剛好🫶🏻➖➖➖▫️和牛三文治 🌟 算係我食過幾鍾意嘅和牛三文治✨麵包有微微烘過 幾脆 中間嘅和牛幾厚切 炸粉薄薄一層😆塊牛都食到有肉味 幾juicy 🫶🏻而且幾粉嫩 唔會覺得成口油 係好食👍🏻➖➖➖▫️拖羅撻 另一款咸點都幾好味個tart 皮口感薄脆 有牛油果同芒果 所以酸酸甜甜幾開胃! 加上魚籽做點綴 個tart餡都會食到啲拖羅蓉係有少少唔夠喉➖➖➖▫️奶凍莓味幾濃 加上酸酸地的確幾醒胃😆入面都會食到果肉粒 都幾大
/𝑻𝒊𝒓𝒑𝒔𝒆 𝑯𝑲🇭🇰/
#sa尖沙咀篇 #sa_teaset
如果想揾個靜靜地嘅地方食個tea
又想有維港景色 呢間餐廳都唔錯👍🏻
有室外室內 設計裝潢夠雅緻✨
Tea 都有幾款揀 睇大家想食咸/甜~
甜品主要有兩款蛋糕(黑森林/雲朵)
咸點就主要有和牛三文治😍
想奢華啲更有魚籽醬~

➖➖➖
🔹Provence set 🔹$249/pax (兩位起)
初初覺得係細件啲未必夠飽

唔會覺得成口油 係好食👍🏻

▫️拖羅撻
另一款咸點都幾好味
個tart 皮口感薄脆
有牛油果同芒果 所以酸酸甜甜幾開胃!
加上魚籽做點綴
個tart餡都會食到啲拖羅蓉
係有少少唔夠喉
▫️奶凍
莓味幾濃 加上酸酸地的確幾醒胃😆
入面都會食到果肉粒
都幾大粒士多啤梨🍓
如果奶凍口感再實番啲就好!

▫️馬卡龍 // petits fours
正常發揮✨唔會太甜
特別幾鍾意朱古力撻
個朱古力味幾濃~
▫️飲品
🔹Mocha (Hot)
朱古力味較重
無諗過都會有latte art ✨
Mocha

🔹Blueberry rooibos
都幾多款茶揀😆岩晒解膩!
呢杯會甘甜啲 入口會有陣香味
不過覺得呢隻味較特別 未必個個接受到🙈