2023-07-27 74 瀏覽
🎀 Set Menu for Two($408)▫️ 餐湯 —是日餐湯係蘑菇湯~飲落比較傑身,口味偏温和。▫️ 餐湯 — 法式蟹肉龍蝦湯(升級 +$38)呢一款就飲落比較稀,味道適中。▫️ 頭盤 — 煙三文魚凱撒沙律以生菜同小蕃茄為主,仲加咗煙肉脆粒,份量二人Share岩岩好 😙▫️ 追加 — 焗生蠔(4隻)(追加 +$68)有兩隻同四隻嘅選擇,本生蠔愛好者一定係揀多 🤣,芝士同蒜蓉各二,兩款口味中比較鍾意蒜蓉味,蒜蓉量都幾多 😙。▫️ 主菜 — 西班牙海鮮意大利飯非傳統做法,用葡汁底都幾特別,不過都幾岩我口味 🤭,海鮮有魷魚圈、青口、大蝦,份量適中,另外幾鍾意飯底加咗黃椒青椒。▫️ 主菜 — 美國安格斯肉眼牛扒揀咗五成熟,肉肉紅而不血,肉質都幾滑嫩 😙,除咗筋部位有少少難切;配菜有西蘭花、薯仔同小蕃茄,薯仔牛油香突出。▫️甜品 — 自家製蛋糕(升級 +$28)有幾款選擇我揀咗抹茶蛋捲,Cream部份茶澀味唔重,麻糬幾綿糯,蛋糕部份做得唔會太乾身,整體唔錯~▫️ 甜品 — 伯爵茶麻薯提拉米蘇變奏版Tiramisu~加入麻薯幾有新意,Tiramisu酒味比較重。▫️ 甜品 — 士多啤梨吉士撻(送)估唔到
🎀 Set Menu for Two($408)

▫️ 餐湯 —是日餐湯
係蘑菇湯~飲落比較傑身,口味偏温和。

▫️ 餐湯 — 法式蟹肉龍蝦湯(升級 +$38)
呢一款就飲落比較稀,味道適中。

▫️ 頭盤 — 煙三文魚凱撒沙律
煙三文魚凱撒沙律

▫️ 追加 — 焗生蠔(4隻)(追加 +$68)
焗生蠔

▫️ 主菜 — 西班牙海鮮意大利飯

▫️ 主菜 — 美國安格斯肉眼牛扒
美國安格斯肉眼牛扒

▫️甜品 — 自家製蛋糕(升級 +$28)
抹茶蛋捲

▫️ 甜品 — 伯爵茶麻薯提拉米蘇

▫️ 甜品 — 士多啤梨吉士撻(送)
估唔到仲有送甜品 🤣,吉士部份唔會太甜,配埋酸酸甜甜嘅士多啤梨唔會太膩~
士多啤梨吉士撻

▫️ 飲品 — 玫瑰鮮奶咖啡(熱)(半價升級 +$21)
唔太甜,奶香重~

▫️ 飲品 — 檸檬柚子蜂蜜(熱)
正常發揮。

太子人氣Café,當日平日晚上8點幾去到都好Full 🫣。店員服務十分熱切殷勤 🫶🏼,環境以小清新為主,感覺幾温馨。

📋 需加一服務費
💰 $661