2022-07-02 593 瀏覽
《尖嘴厚切碎牛滑蛋多士》一日之計在於晨、食到個好嘅早餐、全日都好會銷魂😂😂😂今日颱風襲港、相信好多人都留喺屋企食早餐😏小弟梗係post下早餐引誘大家啦😌😌😌小弟平時都會食粉麵做早餐、但係間中食下多士蛋治都非常唔錯😋😋😋《碎牛香蔥炒滑蛋治烘底》貌似好簡單、好多茶記/冰室都會識做嘅野⋯但好多店都唔會用心做這道菜式⋯這間冰室暫時做到我所需要嘅要求😂😂😂不枉小弟經常encore😎😎1.)多士夠厚、而且要烘得啱啱好⋯牛油不要太多! 麵包食落嚟有少少彈口就完美😋2.)炒滑蛋顧名思義要夠滑! 夠香!而且適量放入新鮮香蔥、令到成份嘢都爽左及香口左😋3.)鹹碎牛肉要放得均勻啲!唔可以一舊一舊!而且千其唔可以有雪藏味! 😎
《尖嘴厚切碎牛滑蛋多士》

《碎牛香蔥炒滑蛋治烘底》