🎀尖沙咀。整體幾高質的午餐buffet😎🎀🪄店名* #港畔餐廳 #Harbourside🔮地址* 尖沙咀梳士巴利道18號香港麗晶酒店地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$1161.6 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵一年一度生日 閨蜜請左我去食自助餐🍽️今次黎到尖東站附近既港畔酒店食午市自助餐 見到網上都好多人介紹 而且好評都頗多 所以滿心期待過黎試下~入到酒店裝修系偏向舊式風格 金碧輝煌側邊有迴轉樓梯落到去就係自助餐廳區域 餐廳反而比較西式風格 以明亮白色為主調 配合雲石紋及格仔紋瓷磚或檯面 而大檯以木紋為主 配合綠植 整體感覺幾舒服🍽️食物質素🍽️食物分開左三個區域 分別系最開頭有冷盤,海鮮及刺身區 有各款刺身,壽司,沙律菜等選擇 中間就有各國菜餚 選擇種類繁多 估唔到午市自助餐都幾豐富!有中式片皮鴨,西式即切羊扒牛扒,葡國菜,連pizza都有😚另外有炸蝦,炆羊腩,炒雜菜,海鮮陳川粉,點心等等 最後有甜品區 賣相精美 有各種味道乳酪雪糕,軟綿蛋糕,小型甜品 食到捧住個肚走😆由於個人喜好及胃口有限 以下菜式系選擇性食用~不過整體味道都不錯 性
🎀尖沙咀。整體幾高質的午餐buffet😎🎀

🪄店名* #港畔餐廳 #Harbourside
🔮地址* 尖沙咀梳士巴利道18號香港麗晶酒店地舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$1161.6 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

由於個人喜好及胃口有限 以下菜式系選擇性食用~不過整體味道都不錯 性價比頗高🤗

👀評分💖💖💖
冷盤區🍣
🪄三文魚刺身&螺肉刺身
三文魚味道正常 唔會有腥味 但螺肉就略嫌海水味重 有啲腥~

🪄肉鬆蟹柳壽司&魷魚壽司
壽司一口食用幾方便 不過唔算太新鮮 自助餐黎講味道屬正常

熟食區🍳
👀評分💖💖💖💖
🪄Pizza
只有一款選擇 不過呢款烘熱程度幾好 拎到上手都係熱辣辣 芝士加辣肉腸配合都幾好食~

🪄焗薯角

我覺得味道一般 唔係太喜歡吃

🪄炆羊腩
我覺得呢個味道好驚艷 羊味濃 而且好軟淋😍

🪄羊扒&牛扒
廚師親自分配 再系檯面淋上喜愛醬汁 牛扒系大約五成熟 幾軟熟及高質 但羊扒口感比較散 不太推薦

🪄糖醋骨

青口質感有少少偏老 不過幾大隻 幾抵食

甜品區🍦
👀評分💖💖💖💖
🪄雪糕
味道選擇多 最出色一定係奶茶味 好濃郁 雪糕唔會太甜 但質感軟滑 可以自行加上草莓,棉花糖,朱古力等配料

🪄馬卡龍
外觀幾精緻 但味道偏甜

🪄朱古力蛋糕&芝士蛋糕
蛋糕幾軟綿 朱古力偏甜 芝士蛋糕就幾唔錯~

飲品🍹
👀評分💖💖💖💖💖
🪄凍奶茶&凍朱古力
估唔到又幾好飲啵😂不過如果有得任fill就更加正拉😆

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️