招聘中
$18,000-$20,000
$17,000-$23,000
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

又嚟到厚福街𝗛𝟴食嘢喇ᕕ( ᐛ )ᕗ第二次嚟到 @amitiekitchen 試咗唔同嘅嘢食,整體同樣出色!聽聞主廚之前喺酒店做,真係稱得上為酒店給嘅平民小店ʕ•ᴥ•ʔ唯一小缺點就係環境坐得有少少迫,不過呢個價錢呢個質素來講性價比真係好高!值得再次幫襯(❍ᴥ❍ʋ)ღ 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 $198𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮比我想像中大份,海膽鮮甜!最有驚喜係大大條蟹柳,好好食🥰本身食落覺得口感𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,但調味有啲淡,食到中段開始食到蟹膏,成件事𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝘂𝗽🤪大家記得撈勻啲先食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁 - 烤燒大啡菇 • 焗釀北海道帶子 • 虎蝦意大利粉伴龍蝦 $228特登想叫個比較複雜平時喺屋企冇乜可能自己整到嘅主菜ಠ_ಠ賣相好有心思;大咖菇裝住口感偏硬但我個人幾鍾意嘅意大利飯~帶子同虎蝦都煮得剛好,虎蝦爽口彈牙,帶子味道鮮甜。龍蝦汁調味非常惹味( ˘ ³˘)♥︎不過整體份量有啲少,如果多啲就好啦🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 沙律 • 餐湯 • 餐包 • 餐飲𝗗𝗶

ღ 加拿大海膽松葉蟹膏蟹肉忌廉汁意大利麵 $198

特登想叫個比較複雜平時喺屋企冇乜可能自己整到嘅主菜ಠ_ಠ
沙律
餐湯
餐包

ღ 沙律 • 餐湯 • 餐包 • 餐飲
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁另外仲會包埋呢四樣嘢~三款餐包暖暖地都唔錯~特別想讚一讚是日餐湯蘑菇湯好好飲!真材實料嘅感覺🥰另外沙律菜亦都新鮮,𝗽𝗮𝗿𝗺𝗮 𝗵𝗮𝗺大大塊好足料!

𝗔𝗺𝗶𝘁𝗶𝗲 𝗞𝗶𝘁𝗰𝗵𝗲𝗻 @amitiekitchen
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟯𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂
沙律
餐湯
餐包
  • 烤燒大啡菇、焗釀鮑魚、北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁