招聘中
$18,000-$20,000
$17,000-$23,000
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

幾日前放咗工就同朋友 一齊嚟呢間💛餐廳,大約七點左右,餐廳幾乎已經full house,大家最好嚟之前book定位。我叫咗一份3-course dinner set加甜品。點菜後,餐廳會上餐包。餐包有三款唔同嘅餐包,有迷你牛角酥🥐、抹茶紅豆包同芝士麵包條,仲配咗果jam同牛油。最鍾意迷你牛角酥,牛角酥帶點微温,好香牛油味,入面都有唔少蜂巢氣孔😚。Dinner Set $228---------------------Appetiser香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁其實佢有兩款appetisers揀,一個係Parma Ham嘅 Caesar Salad, 因為我就想一個特別啲,所以就揀紅鯛魚🐟。田園沙律配有兩塊香煎紅鯛魚塊,紅鯛魚皮煎得好香脆,魚肉質感就係比較實。沙津汁嘅青檸味比較重,酸酸哋,感覺開胃啲😆是日餐湯🎃個日嘅餐湯係南瓜湯,南瓜濃湯好足料,’杰’身,好有漲力,味道香甜。Main 烤燒大啡菇·焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯配龍蝦汁個名好長😂,擺碟好精緻,絕對睇到廚師嘅心思。第一眼睇其實係見唔到大啡菇去咗邊,原來佢已經俾龍蝦汁意大利飯完全覆蓋晒,爆晒料咁😆 龍蝦汁意大利飯夠味,每
餐包

Dinner Set $228
---------------------
Appetiser

是日餐湯🎃
南瓜湯

Main
烤燒大啡菇·焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯配龍蝦汁
個名好長😂,擺碟好精緻,絕對睇到廚師嘅心思。第一眼睇其實係見唔到大啡菇去咗邊,原來佢已經俾龍蝦汁意大利飯完全覆蓋晒,爆晒料咁😆 龍蝦汁意大利飯夠味,每粒飯都被龍蝦汁包住,意大利飯另外會配咗一啲洋蔥粒同紅、黃椒。

法式橙酒煮班戟 $58
唔少法國餐廳都會提供橙酒crepe,首先上菜時已經會聞到好香嘅橙酒味,亦都見到上面有好多橙皮。橙味都好突出,比酒味更出。至於軟軟嘅crepe皮都浸滿橙酒,入夠味😋
法式橙酒煮班戟

餐飲 +$3 凍檸茶

整體而言,餐廳食物選擇多,用心之作。咁當然餐廳都比較多人,會Full House, 所以用餐時間上有限制😗。餐廳仲有好多唔同嘅意粉,例如海膽蟹肉意粉。
2021-03-16
餐包