2023-11-07 78 瀏覽
The Grill Room@爵寓我今晚約咗朋友喺尖沙咀食飯,搵咗呢間都算係幾出名嘅連鎖扒房。餐廳嘅裝修偏向西式風格,用嘅都係雲石高枱,高雅大氣。我晚飯時間去到都唔算好爆,我哋坐嘅枱隔籬就係一張長長嘅bar枱,可以睇到廚師準備食物嘅情況。Menu可以揀Set Dinner 或者單點,單點就自由啲去揀自己想食嘅嘢。因為嘢食都算大份,我哋兩個就算拆得都唔敢叫太多~🥩燒美國安格斯西泠扒配黑松露薯蓉牛扒夠曬大份,我哋點咗medium rare,但食落都係偏熟咗啲,所以雖然肉質都算嫩滑同埋好有牛味但就唔太夠Juicy。好在佢仲可以配埋紅酒汁同阿根廷青醬食,食落唔會太乾又夠開胃,真係會食到停唔到口。另外呢個牛扒配有個黑松露薯蓉做伴菜,散發着濃濃既黑松露香氣,同牛肉嘅肉香互相配合。🍖葡式香辣燒春雞配黑松露薯條沙律佢哋嘅燒雞賣相都非常唔錯,食落肉質唔算太鞋,火候適中。更加出色嘅係佢哋自家製嘅黑松露薯條,新鮮炸出嚟非常脆口,而且有住淡淡嘅黑松露香氣。薯條本身亦都好夠薯仔味,啱晒作為首選傾計小食既首選,薯條怪更加唔可以錯過。🍹Tropical Punch佢哋嘅Mocktail睇落都唔錯喎,我哋就叫咗杯嚟試
The Grill Room@爵寓

🥩燒美國安格斯西泠扒配黑松露薯蓉

🍖葡式香辣燒春雞配黑松露薯條沙律

🍹Tropical Punch
佢哋嘅Mocktail睇落都唔錯喎,我哋就叫咗杯嚟試下。清新濃郁嘅菠蘿汁溝埋蜜瓜蓉、熱情果、新鮮覆盆子及紅茶,味道唔會剩係得菠蘿味咁單調而有層次,但飲落都係偏甜咗少少,等啲冰融左部份先至好返啲。

Tropical Punch
葡式香辣燒春雞配黑松露薯條沙律