味道樂居酒屋係長沙灣插旗左咁耐, 應該好多人都見識過佢既長鰻魚, 今次佢開到黎食肆林立既河內道, 比較就腳, 所以就去試下~ 之前睇過長沙灣分店既menu,發現佢雖然開到尖沙咀, 鋪租明顯貴好多, 但價錢又無因此而大大提高, 覺得幾有良心XD店面積唔大但相當有居酒屋風味。我最中意叫小食醒醒胃先, 淨係魚干都有四款, 就揀左一貫最愛既味醂魚乾, 比起平時食既無咁深色, 但味道竟然更濃郁, 而且相對厚身, 加上焦香既脆邊, 比平時既更好食呢, 另外一個魚乾就大大不同, 乾香薄脆。小食仲叫左兩款漬物, 三十幾蚊但量多。沙律以富士蘋果作主角, 富士蘋果果肉爽脆清新, 切成粒粒覺得比切成片更好, 因為可以更體會到蘋果既爽口, 配以新鮮蔬菜好健康。刺身可以揀六品七品拼盤, 但今次我就自己拼, 一次過揀哂想食既, 包括帶子、吞拿魚赤身、牡丹蝦、赤貝、深海池魚‧赤貝$98兩隻, 唔算好大隻, 但夠爽鮮, 符合赤貝最重要既條件, 當大家都愛吞拿魚拖羅, 我就中意赤身, 呢到三件夠厚切, 好正!!!!! 深海池魚可以揀薄切定厚切, 薄切就片數多D, 但厚切先食到魚肉既口感嘛!!!!鰻魚飯一上枱, 即使過幾

鰻魚飯一上枱, 即使過幾多原條鰻魚飯, 都會被佢既size而震撼, 真係無咩見過有咁闊同長既鰻魚, 闊度有近平時超市買果種既double!!
雖然比平時既薄長, 但魚肉本身都幾黏口香軟, 醬汁滿滿地鋪蓋於飯面, 一打開鰻魚, 飯壓得實依然是超大size的, 飯量肯定係男生size!!!!
光是份量都已經值回票價了, 鰻魚係店鋪由靜崗特意訂返黎, 我諗所以特別大條。建議大家可以二人分享, 咁就可以試多D正野了~