2018-08-06 29 瀏覽
好耐無燒肉,今次黎到尖沙咀依間新開既燒肉店試一試。入到去我地兩個人share一個細細地既爐。雖然係細但火力好勁,所以都幾易燒lon,燒既時候緊記要留神啦!去之前,本身好怕會被啲油彈污糟自己件衫,好彩餐廳好細心,會為每人提供一件圍裙。蔥燒鹽香牛舌 $88牛舌切得算薄身,放上爐燒一陣之後加多兩滴檸檬汁同生蔥就可以夾黎食,牛舌超彈牙,加上佢一早調製既醬汁,真係就咁食都好惹味!極上牛板腱(厚切) $178牛板腱既肉味好濃,食落好juicy,而且質地軟熟不韌,真係食過番尋味。黑毛豬護心肉 $98燒肉緊係唔少得護心肉,估唔到依到既豬肉一樣有質素,點埋佢既辣醬汁就最正!大人氣霧島溫泉蛋飯 $48因為我同朋友都比較大胃,所以就叫左個飯黎填肚,48蚊黎講,一個溫泉蛋混埋啲飯素算係不過不失。臟物三點盛合 $168第一次食牛內臟,估唔到又幾驚喜,小腸同大腸皮薄而油脂豐富,入口口感好好嚼。不過要記得燒皮先因為油脂部分好搶火!
蔥燒鹽香牛舌 $88
極上牛板腱(厚切) $178