2018-12-11 177 瀏覽
今日同男朋友去咗慶祝半週年,終於唔係食麻甩火鍋,終於唔係食譚仔,而係本宮最鍾意嘅日本餐,算你啦,知道本宮心意炸白蝦$150去日本居酒屋食日本野,緊係揀啲可以送酒嘅嘢食,炸白蝦好香口,食得出啲油好新鮮唔係翻炸翻用嘅,無益味,蝦細細隻但好有蝦味阿波尾雞翼$35/隻又係另一款送啤酒一流嘅東西,店員十分推介,因為阿波尾雞翼原來係日本嚟嘅雞翼,體積比較大肉比較厚,雞肉嘅鮮味非常夠,而且廚師燒到啱啱好,雞皮好脆好香口,裡面好多汁好juicy白子天婦羅$180出面多數omakase 先有,見到menu 有,二話不說即刻叫,補下骨膠原,男朋友又可以補下蛋白質,用天婦羅嘅方式去食都係第一次,反而炸完覺得白子嘅腥味無晒,比起刺身咁食更好味!魚湯稻庭烏冬$75烏冬嘅質地本身好煙靱,好Q彈!烏冬掛住魚湯,比起好多烏冬專門店有過之而無不及,魚湯明顯唔係用味精雞精溝出黎,而係真材實料熬煮出嚟,好好飲

炸白蝦$150
炸白蝦