最近喺社交平台成日見到UCHI嘅廣告,見到朝日夫婦嘅日式刨冰咁吸引,成功燒到我衝入將軍澳店食一波!(因為得將軍澳店有刨冰⋯⋯可惡!) ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⟡ 覆盆莓牛乳冰 ($90) 本身想食杏仁油條冰同滬尾之戀,但落單嘅時候先知冇曬⋯⋯偷聽到隔籬枱都好失望 ( ・ᴗ・̥̥̥ ) 一場嚟到,惟有食仲有貨嘅覆盆莓牛乳冰啦 我對於覆盆莓味甜品嘅期望值=負數,皆因現時太多覆盆莓味嘅嘢都非常人工+藥水味,但出奇地天然?!淋面嘅覆盆莓汁好清新,甜得嚟唔係藥水味,甚至食到覆盆莓籽!清新嘅果漿配搭淡淡嘅奶香味,好似令味蕾沖咗一次果汁涼 (∩˃ω˂∩) 刨冰鋪得非常實淨,居然喺我影咗10+分鐘後都未開始融,好強!食落依然係非常綿密嘅口感,更強了! ⟡ 開心果流心戚風 ($95) 嚟之前知道有帕恰狗聯乘甜品,但一心諗住食刨冰,冇乜留意,結果冇刨冰!決定嗌一個開心果味嘅甜品安慰下自己,蛋糕做得一般,但開心果流心非!常!好!食!非常濃郁嘅開心果味(但都有陣幾勁嘅白朱古力味),很厚實嘅質地,仲有上面超可愛嘅帕恰狗牛奶布丁!但冇味的 (´•̥ω•̥`) 不過見佢咁可愛就放佢一馬啦

⟡ 覆盆莓牛乳冰 ($90)

⟡ 開心果流心戚風 ($95)

嚟之前知道有帕恰狗聯乘甜品,但一心諗住食刨冰,冇乜留意,結果冇刨冰!決定嗌一個開心果味嘅甜品安慰下自己,蛋糕做得一般,但開心果流心非!常!好!食!非常濃郁嘅開心果味(但都有陣幾勁嘅白朱古力味),很厚實嘅質地,仲有上面超可愛嘅帕恰狗牛奶布丁!但冇味的 (´•̥ω•̥`) 不過見佢咁可愛就放佢一馬啦~

刨冰餐單已經完結,但帕恰狗系列仲係供應中的!準備俾多次機會大圍店,希望唔好好似將軍澳店嘅服務態度咁 ( ˘ーωー˘ )
2024-04-20
下午茶