呢一餐喺三聖邨嘅海鮮,真係讓我眼界一開花 🌸!頂級嘅鮮味,我就嘗到啲炒蜆,賣相巧美到不得了,個鑊氣重到震撼我嘅味蕾,蜆肉爽口彈牙,同豉椒配搭得宜,簡直係完美。再嚟個蒜香蔥炒蝦,啲蝦大隻鮮甜,炒得啱啱好,啲蒜味撲鼻,食落嘅呢種過癮,好似去咗海底玩一圈咁。來緊講下啲咕嚕肉,啲色澤好吸引人,甜酸得嚟唔膩口,充滿南洋風情,啱晒我哋嘅口味!話說,一啖肉一啖菠蘿,真係令人回味無窮。而家蛋炒飯嘅話,就係一個字 — 平!食落去嘅米粒彈牙咁軟硬適中,底層薄薄嘅焦香,撈埋個蛋香,簡直就係幸福嘅化身。整體嚟講,這頓大餐既平民化又有質感,喺屯門三聖邨總算搵到寶 — 一個美味滿分、回味無窮嘅地方。下次你經過,記得唔好錯過,啲海鮮真係值得一試👍🦐🥦!