2023-12-29 327 瀏覽
餐廳:川之源地點:西營盤正街菜式:川菜餐牌:午市有兩款二人套餐,每款包涼菜,招牌,熱菜各一,配白飯,汽水或桂花冰粉,收$248免加一。餐牌寫明邊個菜係辣或者素食。今次叫左套餐B。要左涼拌木耳,酸菜嫩牛肉同糖醋里脊。涼拌木耳 木耳份量唔少,木耳爽口,味道蒜味同醋味濃,加上辣椒,蔥條同芫荽,味道酸酸辣辣,我地叫左BB辣,辣度適中。酸菜嫩牛肉酸菜嫩牛肉一大兜,牛肉片份量幾多,真係幾嫩滑同有牛味。叫左BB辣,不過湯底都幾酸辣架。其他配料有酸菜,粉絲,蒜片,辣椒同蔥花。冬天食正呀。糖醋里脊糖醋里脊好正!里脊份量都幾多,唔肥,好脆口,外皮少脆,個汁甜甜酸酸好開胃。面頭灑上蔥花。白飯 (跟餐)白飯大大碗,係乾身,夠食飽。桂花冰粉 (跟餐)  桂花冰粉係桂花配川式啫哩。冰粉好滑,味道少甜,帶微微桂花香,解辣正!茶水係玄米茶,居然唔收茶錢。個二人餐都幾多野食,每人除返$124都算係咁。服務效率好高,適合返工人士食午餐。
餐廳:川之源
地點:西營盤正街
菜式:川菜

白飯

白飯 (跟餐)
白飯大大碗,係乾身,夠食飽。
桂花冰粉

桂花冰粉 (跟餐)
茶水

茶水係玄米茶,居然唔收茶錢。

2023-12-29