2021-10-19 268 瀏覽
𝑪𝒐𝒃𝒃𝒆𝒓 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 & 𝑻𝒐𝒏𝒚’𝒔 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚-🥞 榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟🍽 蒜香蟹肉炒意粉🍽 黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯🍽 鹹蛋黃薯條🍽 蜜糖芥末雞翼工廈最高質既Cafe🔥 當然…排隊不是夢(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)被譽為觀塘最人氣疏乎厘Cafe,當然要試啦!一上枱疏乎厘動L動L,充滿空氣感!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 而且充滿蛋香味!加上maple syrup好fresh,佢既syrup亦都唔會太甜!食疏乎厘或者pancake點會少得雪糕,今次就揀咗chocolate flavour! 可惜雪糕太溶,沒有一咬落去冰火交融嗰種感覺,建議可以考慮雪糕on side(๑・̑◡・̑๑)蒜香意粉不嬲都係我嘅至愛!佢地炒得好香!加上蟹肉,每食一啖都食到佢嘅蟹肉,份量啱啱好。但由於我哋交咗啦,覺得辣味偏重蓋過咗應有嘅酸味同埋蟹肉嘅鮮甜味( ・᷄ὢ・᷅ ) 不過都係十分出色!雞肉同蘑菇配上嘅燉飯必然好食,絕對冇藉口失手!佢哋嘅燉飯比較硬,C小姐最愛!加上黑松露,每粒飯都掛有佢嘅味道,唔算太濃岩岩好!鹹蛋黃薯條十分出色,炸出來嘅薯條啱啱好外脆內面充滿薯條溶,最出色嘅係佢哋炒到每一條薯條外面都包有鹹蛋黃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎
𝑪𝒐𝒃𝒃𝒆𝒓 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 & 𝑻𝒐𝒏𝒚’𝒔 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚
🥞 榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟
🍽 蒜香蟹肉炒意粉
🍽 黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯
🍽 鹹蛋黃薯條
🍽 蜜糖芥末雞翼

被譽為觀塘最人氣疏乎厘Cafe,當然要試啦!
榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟

蒜香蟹肉炒意粉

黑松露忌廉蘑菇雞肉燉飯

鹹蛋黃薯條

鹹蛋黃薯條十分出色,炸出來嘅薯條啱啱好外脆內面充滿薯條溶,最出色嘅係佢哋炒到每一條薯條外面都包有鹹蛋黃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且十分足料!
蜜糖芥末雞翼

雞翼好大隻!雖然係蜜糖芥末雞翼,但係佢都煎得外脆內軟, 十分juicy! 雞翼愛好者一定好中意!

總括呢間cafe性價比好高,食材質素好好,價錢相宜,就算同朋友知己食飯,男女朋友拍拖都係一個好好嘅地方。只不過一定一定要排隊起碼要排半個鐘以上!♪(´ε` )
最後,十分欣賞而家好多餐廳都算用QR code落單,咁就可以避免客人揮20次手都冇人應,同埋店員好忙想處理都處理唔到既心情!( ͡° ͜ʖ ͡°)

📍1/F, World Interests Building, 8 Tsun Yip Lane, Kwun Tong

#jcfoodgasm @cobbercoffee_tonyspastry
榛子朱古力焦糖香蕉疏乎厘班戟
蒜香蟹肉炒意粉