Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
自從韓劇在港流行後,多了很多韓式食店,但大多數都是放題形式,只求量多,質素反而疏忽了,食過幾次已經無興趣。今晚外甥特意約我食韓國炸雞,佢係韓星 fans, 識飲識食,話要令我對韓菜改觀,食完才講啦!樓下招牌設計平實,絕不誇張,以炸雞為主題約了早食,人流不算太多, 可以靜靜地談天地方算寬敞, 燈光柔和外甥偶像賣廣告 貼心安排, 有叉電提供, 㩒鐘落order個名好靚,青檸味清新, 薄荷味醒神, 飲後覺得疲勞消減 啤酒添加了提子, 每口有淡淡果香, 口感舒服菜新鮮, 加上紅腰豆、粟米粒、 雞蛋和特製沙律醬檸檬汁,好食呀炸雞必食, order 醬油炸雞, 醬油偏甜,但用在炸雞上, 味道剛好, 雞炸到外皮脆口內裏鮮嫩,功夫到家,我都食了大半海鮮除了蝦、 青口、蜆肉 ,還有厚切午餐肉、煙肉捲,年糕等, 堆滿成個鍋,再加個辛辣麵, 想唔飽都幾難好似山嘅甜品, 顏色鮮豔吸引, 忌廉加上薄杏仁片,小型芝士蛋糕, 鮮甜韓國士多啤梨越食越多人, 全部都是年青顧客, 我們都唔好意思坐得太久, 外甥堅持要請我, 多謝之餘都覺得今餐係好好食呀!

樓下招牌設計平實,絕不誇張,以炸雞為主題

約了早食,人流不算太多, 可以靜靜地談天

地方算寬敞, 燈光柔和

外甥偶像賣廣告

貼心安排, 有叉電提供, 㩒鐘落order

夢中飄雪

個名好靚,青檸味清新, 薄荷味醒神, 飲後覺得疲勞消減

青葡萄啤酒

啤酒添加了提子, 每口有淡淡果香, 口感舒服

檸檬雞沙律

首爾醬油炸雞

海鮮部隊鍋

辛辣麵, 想唔飽都幾難

芝士餅冰雪

2018-03-22