餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

2019-01-31 116 瀏覽
難得朋友從外地回港飯聚,朋友飲食向來清淡健康,所以我地最後決定到尖沙咀食素。朋友揾到呢間新派素菜餐廳,餐廳環境舒適,睇菜牌,完全唔似素食,侍應態度友善招呼周到,沒想到素食菜色會如此吸引,最後我地叫了套餐,簡單啲😀我地叫左兩個套餐,非常豐富,有前菜,湯,主食,甜品。 我特別鐘意的前菜是『柚香紅菜頭蘋果拌合桃』非常清新好醒胃,『麻醬牛蒡青瓜粉皮』亦非常可口。兩款手卷都各具特色,好清新,紫菜夠脆。兩款湯到非常好味,特別是白松露椰菜花忌廉湯,好香夠濃我鐘意。我地不約而同叫了兩款泰式主食,很有驚喜,兩款主食都做得非常好,特別冬蔭鮮蔬意大利飯伴吉列蒟蒻,飯面上的素魷魚圈口感好似,飯裡面混入海鮮粒,口感豐富有層次。我地對每度菜色都非常滿意,大大有驚喜,對素食要重新定義。

我地叫左兩個套餐,非常豐富,有前菜,湯,主食,甜品

我地對每度菜色都非常滿意,大大有驚喜,對素食要重新定義。

柚香紅菜頭蘋果拌合桃

麻醬牛蒡青瓜粉皮