2024-05-01 29 瀏覽
咖啡店行黑白歐陸風格,環境好舒適,俾人一種簡約悠閒嘅感覺。店員服務態度好好,食物好多選擇,色彩鮮豔非常打卡able !最近成日落雨,可以選擇嚟嘆杯啡打下卡,享受慢活、舒適嘅感覺,天氣好嘅時候仲可以坐喺戶外Chill下~🤙🏻-----------------------------🍝◖煙三文魚飛魚籽蘆筍扁意粉◗ $98呢個意粉好有驚喜,意粉同配料份量都好多,係誠意之作!配料有煙三文魚、魚籽、蘆筍、蘑菇同翠玉瓜,每一啖都卜卜脆,口感豐富,醬汁好creamy,食多咗會有少少膩,份量同friend share啱啱好~🍳◖乳酪全日早餐◗ $138素食之選,材料新鮮又豐富,賣相相當吸引!乳酪杯鮮果份量多,酸酸甜甜,再加上Granola 、新鮮藍莓同士多啤梨,特別開胃鮮甜!仲有酸種麵包、炒蛋、蘑菇、薯餅同新鮮沙律菜,酸種麵包帶點煙韌,配上蛋味濃郁嘅炒蛋香超正!🧇◖自家製焦糖香蕉窩夫◗ $88呢個窩夫要推介比甜品控!窩夫大大份有四件 ,配兩球雲呢拿雪糕。窩夫厚身外脆內軟 ,有陣陣蛋香,上枱要盡快食!配搭焦糖香蕉同朱古力醬,每啖食落都好滿足好清甜,必食!🍵◖山政小山園抹茶鮮奶◗ $46抹茶鮮奶奶泡厚身,
-----------------------------
🍝◖煙三文魚飛魚籽蘆筍扁意粉◗ $98

🍳◖乳酪全日早餐◗ $138

🧇◖自家製焦糖香蕉窩夫◗ $88

🍵◖山政小山園抹茶鮮奶◗ $46
抹茶鮮奶奶泡厚身,口感順滑綿密 ,抹茶味好香好突出,甜度適中 ,抹茶控唔可以錯過 !

🍵◖山政小山園焙茶鮮奶◗ $46
作為咖啡愛好者,專登加咗一shot expresso(+$6), 咖啡香味濃郁,有陣陣甘香 ,同焙茶鮮奶配合得岩岩好 ,層次豐富 !

🌟Encore指數:9.2/10