2023-10-28 674 瀏覽
Nutmad最出名嘅法式多士,真係令我間中都會回味,然後就會返去再食😛 隔咗幾個月無食,今次就決定試下新菜式~ 但衝著法式多士而來嘅我,當然都有叫到法式多士!🤤•🥢 四川擔擔•古岡左拉藍芝士•水管麵 $135睇個名有「四川擔擔」以為成碟意粉會紅紅哋色,但上枱嘅時候就發現顏色好淡,紅色嘅部份就只有臘腸片🤣 擔擔入面有榨菜、肉碎同埋花生,食落無乜辣味,花生香比較出,藍芝士味就唔太食得出~幾鍾意佢啲臘腸片,味道帶微甜又有啲鹹香😋 而啲水管麵就有啲似闊條麵咁,煮到al dente,口感比較煙韌,入面仲可以收埋好多汁👍🏻 但整體味道唔算好突出~•🥢 阿根廷紅蝦•魷魚•香草醬意大利飯 $165呢個意大利飯好足料!有幾隻紅蝦🦐但口感有啲啲腍,而飯入面仲收埋唔少彈牙嘅魷魚🦑 香草醬味道算比較溫和,上面嘅芝士碎令成個飯多一重層次~ 特別鍾意佢哋嘅意大利飯都煮得啱啱好,中間仲係有啲咬口嗰種😋•🥢 法式多士•焦糖香蕉•雪糕 $95呢個法式多士真係每次必食!😍 因為每次都係咁好食🤤 兩件多士都浸滿蛋漿,表面酥脆帶點焦糖香,入面就綿密軟嫩,充滿蛋香! 熱焫焫嘅多士加埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,呢個冰火配置超正🧊🔥 但

🥢 四川擔擔•古岡左拉藍芝士•水管麵 $135

🥢 阿根廷紅蝦•魷魚•香草醬意大利飯 $165

🥢 法式多士•焦糖香蕉•雪糕 $95
呢個法式多士真係每次必食!😍 因為每次都係咁好食🤤 兩件多士都浸滿蛋漿,表面酥脆帶點焦糖香,入面就綿密軟嫩,充滿蛋香! 熱焫焫嘅多士加埋凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,呢個冰火配置超正🧊🔥 但雪糕真係溶得好快,必須要襯熱食,同埋如果雪糕大球啲就好,因為食到尾有啲唔夠雪糕🫢 今次焦糖香蕉就無失手,燒到啱啱好,但係啲士多啤梨就有啲酸🤣~