2020-12-29 782 瀏覽
講起食粢飯,豆漿大王一定係不二之選。咁豆漿大王嘅粢飯出名嘅主要原因係因為佢嘅餡多,而且係即叫即整,非常新鮮,唔會話啲油炸鬼冧晒嘅。除咗粢飯,佢都仲會有下午茶丶午餐,有啲基本嘅餃子麵食同飯餐嘅,仲有銀絲卷。鹹粢飯 $16我就叫咗鹹粢飯,佢另外有甜粢飯,係砂糖加油炸鬼鹹。鹹粢飯主要就係有榨菜丶油炸鬼同埋肉鬆。咁一條粢飯呢都係$16,其實都幾抵食。黐飯可以叫餐廳一開二俾你,大家可以同朋友share都OK。粢飯嘅飯乾身,唔會太過冧身,唔會好似煮咗好耐咁,厚度啱啱好。而榨菜唔會太過鹹,搶晒成個粢飯味道,肉鬆都俾得好足。而油炸鬼就唔會話放得太耐,變冧晒。所以,我咁鍾意食豆漿大王嘅粢飯。

鹹粢飯 $16
鹹粢飯
2020-12-27
10 分鐘 (外賣自取)
鹹粢飯