2020-06-06 82 瀏覽
我呢個大媽已經超過10年冇蒲過酒吧,今日就約咗個90後話要帶我去太子見識吓,果然同我10幾年前嚟嗰陣有好大分別。我以前去酒吧一味淨係食花生青豆魚蛋炸燒賣之類,估唔到而家嘅餐牌咁繽紛,根本就係一間正宗餐廳嘅質素。去到酒吧當然要嗌番杯啤酒🍺,唔通落嚟飲豆漿咩,以前我只係識飲Budweiser,而我見佢嘅Edelweiss同Murphy’s應該係佢呢間餐廳最signature嘅啤酒,於是乎就每款嗌一杯。Edelweiss淡淡哋而且充滿果香,而Murphy’s就係帶點咖啡味嘅黑啤,兩款都各有特色。另外仲有墨西哥脆片做餐前小食,個蛋黃醬非常好味,我之後仲用嚟點其他嘢食,味道一流!見佢有個招牌沙律就即管叫嚟試吓,不過就係普通嘅沙律菜,雖然冇乜驚喜,但勝在沙律菜好新鮮!我哋點左一個炸蟹餅,感覺好似食緊去飲宴嗰啲炸蟹鉗咁,肉質非常彈牙,而且價錢一啲都唔貴,值得推介!呢個Pizza新鮮出爐熱辣辣,配上Mozzarella芝士,完全做到拉絲嘅效果,個餅底亦都好脆口,正!德國豬手超大隻,外脆內軟,好多肉汁,仲有啲薯角伴碟,真係好食到我想連條豬骨都食埋!我呢個村姑實在太耐冇嚟過酒吧喇,今日見識過之後,就諗住下
去到酒吧當然要嗌番杯啤酒🍺,唔通落嚟飲豆漿咩
Channel  3  公司沙律
西班牙香煎蟹餅
西西里海鮮pizza
德國蜜汁燒豬手
我呢個村姑實在太耐冇嚟過酒吧喇,今日見識過之後,就諗住下次都要約埋三五知己一齊嚟食吓飲吓chitchat吓!
Channel  3  公司沙律
西班牙香煎蟹餅