OPPA Coffee Bar Restaurant

2024-05-06 107 瀏覽
想食呢間韓國菜好耐啦,見到都好多好評~ 平日夜晚都有人排隊,記住book咗位先!呢度最出名係蛋漿熔岩炒飯,當然要試吓啦!當晚得一個OPPA,係香港人😂 同一個韓國女仔喺樓面,人手唔係好夠,但出餐都算快嘅~整體食物質素幾好,不妨一試😋🔸秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198炒飯擺咗喺鐵板度,旁邊有加咗奶嘅蛋漿,OOPA會即場加芝士,再用火槍燒,之前撈勻半熟蛋、芝士同炒飯,做出拉芝嘅效果!睇住個過程都幾治癒😍 個炒飯充滿蛋漿同芝士,口感好軟棉棉,比想像中好食!以前喺濟洲島食過類似嘅,覺得呢度整得更好食!章魚份量算多,每啖都有,增加口感幾唔錯~ 個炒飯有加泡菜,但唔會覺得辣,整體好香濃芝味🧀,食完想再食😂 價錢就有少少貴啦,不過有OPPA喺面前即整拉芝炒飯,而且味道真係幾好食,值得試吓👍🏻🔸蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108平時好鍾意食飯卷,不過香港嘅飯卷都賣得好貴呀🥹 呢度嘅蟹膏飯卷都幾多人叫,價錢唔平,不過好大條,比平時大1.5倍左右!頭尾兩舊飯卷有淋一啲蟹膏醬上去,非常鮮味😋 飯卷餡料有雞蛋絲、蘿蔔絲、青瓜絲、蟹柳同蟹膏醬,幾豐富又健康!🔸蜜糖牛油炸雞(半份) $198無骨炸雞貴$10,我地本身叫有骨

🔸秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198

🔸蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108

🔸蜜糖牛油炸雞(半份) $198
無骨炸雞貴$10,我地本身叫有骨,但嚟咗無骨,抵咗🤣 半份炸雞好夠2個人share,底仲有薯條~ 炸雞都幾香脆juicy,完全唔嚡,都幾多蜜糖甜味,鍾意甜味嘅會幾啱食~ 不過呢隻味嘅關係,食多兩舊會有啲膩~ 我就還好啦,下次都係試吓醬油味😆
  • 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯
  • 蟹膏蟹肉紫菜包飯