2021年9月29日 晴早排見到筲箕灣開左一間木馬主題餐廳, 覺得幾特別, 今晚順便接男朋友放工就過黎試下一入餐廳就見到有好大座旋轉木馬, 好靚啊 裝修都好有心思, 最中意佢水吧上面畫個幾款飲品,  男朋友話最中意佢d 波波燈 真係好靚估唔到天花都有裝飾,  好q 男朋友大讚佢d 濕紙巾, 餐具袋同碟都好靚, 同有圍巾俾你, 唔怕整污糟 (但成晚得我地一枱用, 哈哈)Dirty Steak $380, 牛扒有16 安士, 唔好睇佢個樣好似好普通, 食落超級有驚喜, 絕對係必食之一一上枱已經聞到好香, 仲配有薯條, 炒洋蔥, 烤蒜。一見到有烤蒜男朋友都兩眼發光  食落好香, 仲有d 蒜頭ge 甜, 男朋友食左超多都冇口臭 至於個洋蔥, 唔中意食洋蔥ge 我都覺得好好食佢吸曬牛味, 仲要炒到好淋好香, 正至於個主角呢, 真係超級超級起級好食 上枱個陣仲出緊煙, 夠曬熱。一食落口, 嘩!!!!! 好好食!!!!! 面頭煎到好香, 一食好淋好軟熟, 仲要超濃牛味, 睇落唔肥但入口滿滿ge 牛脂香 食到停唔到口, 後尾我同男朋友講話其實多d 人食share 都ok , 佢話唔得, 咁好食兩個人都
2021年9月29日 晴

一入餐廳就見到有好大座旋轉木馬, 好靚啊

真係好靚

估唔到天花都有裝飾,  好q

Dirty  Steak

食落好香, 仲有d 蒜頭ge 甜, 男朋友食左超多都冇口臭
 至於個洋蔥, 唔中意食洋蔥ge 我都覺得好好食
佢吸曬牛味, 仲要炒到好淋好香, 正

Dirty  Steak
至於個主角呢, 真係超級超級起級好食
 食到停唔到口, 後尾我同男朋友講話其實多d 人食share 都ok , 佢話唔得, 咁好食兩個人都食得曬

由於佢太好食, 忍唔住問店員係咩部位。原來係top blade, 仲話慢煮左24 個中, 再煎佢, 所以中間條筋都唔會un
 至於個薯條呢, 都炸到好香脆, 唔會好咸, 個等番茄醬我覺得似平時食個蕃茄味薯片ge味, 好好食
 真係好好食

Burrata  Cheese  Pizza

Burrata  Cheese  Pizza $165, 見好多人食呢個, 都叫左個黎試下
 布袋芝士, 幾得意, 一個ball 咁, 男朋友開頭蠢蠢地以為係隻蛋
 店員都會好細心咁問你要唔要影相先, 任影唔嬲

之後就會幫你分芝士
Burrata  Cheese  Pizza
pizza 又係熱辣辣, 我都係第一次食布袋芝士, 咁大舊都唔會好咸好漏, 係易入口個隻, 但同時又會食到d 芝士奶香味, 幾好。而塊ham 就咸咸地, 好香, pizza 仲有basil, 入口好豐富, 所有味道都配搭得好好。而個批底唔會好厚, 仲要脆脆地。 一個字, 正
 btw, 男朋友又讚佢個架幾好, 高空發展唔會咁迫, 佢真係由內至外到返內都好欣賞呢間餐廳

Souffle  Omelette

Souffle  Omelette $115, 其實食左兩個main 都已經好飽, 仲要叫多個甜品
 食甜品前店員會幫你收走枱面ge 碟, 再換個新ge 俾你 (係啊, 男朋友又係好like, 係咁讚d 碟好靚, 不過openrice 有限放相, 影左放唔到)
 講返個Omelette, 聞都聞到好香蛋味, 好fluffy, 鬆軟鬆軟, 個Omelette本身唔會好甜, 而個cream 就甜甜的, 配埋就arm arm 好
 唔想甜ge唔落cream 就咁食個Omelette都好好食

Blueberry  Cheesecake  Shake
Blueberry  Cheesecake  Shake $58, 外表上已經好ok, 好似卡通見到個d 飲品咁, so q
 飲落唔會好重芝士味, 反而藍莓味重d, 酸酸甜甜, 好開胃,好飲

Dirty  Chocolate
Dirty  Chocolate $48, 可以揀暖or 凍, 飲落係好滑ge 朱古力奶, 奶味偏重, 都好好飲

成晚都食到好開心, 飽到棒住個肚走, 碟碟清, 我地真係好大食
2021-09-29
Souffle  Omelette