餐廳: Acquasala
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-15 80 瀏覽
依度係一間好有雅調風情的意式餐廳,我哋可以見到門口入面嘅樓底係幾高,而入面嘅枱凳大部份都係高身的,幾適合大家夜晚過嚟飲酒🍸chill下~( ´▽`)💜Burrata 🧀 💰$148本身係為咗嗰舊芝士而order ~一上枱係見到佢有勁大舊芝士🧀️放喺中間位,上面仲有呢個前菜最矜貴嘅魚子醬💚,旁邊仲有放到有機菜同兩塊脆脆地的麵包~芝士中間係半流心狀態呈現,配搭埋麵包塊、黑醋、沙律菜一齊食感覺好清新,而且增添左層次,食落有少少鹹鹹地~但係成個感覺一啲都唔會膩(o^^o)💜Roast Beef Topped Japanese Rice🐮 🥄 💰$188本身未黎之前就已經望到勁多人推介依個牛肉蓋飯,一上枱就望到成個牛肉蓋飯係比好多半熟牛肉包圍著,而中間係加左一粒流心蛋黃,聞落去係超級香(>^ω^<)而且佢睇得出佢有用火槍燒過啲牛肉~令到成個牛肉蓋飯更加焦香野味🤭首先個主角牛肉係比得一啲都唔孤寒,而且每一塊都勁大塊,每一啖都有頗香的牛肉香味,而且都係半熟得來勁容易咬開,一啲都唔靱~因為啲牛肉本身係半生熟🐮,所以會有啲牛肉汁流入啲飯度,加埋蛋黃汁一齊食就更加豐富成個口感(^з^)-☆另

💜Burrata 🧀 💰$148

另外值得讚嘅係佢哋選擇咗日本米,而且軟硬程度啱啱好,依樣嘢都好考廚師有冇喺基本嘅食材到花心思(。ì _ í。)
牛肉蓋飯旁邊亦都伴着一個特別嘅醬汁,個味道有少少似燒汁

💜Tiramisu🥄 💰$108
呢個tiramisu 又係勁多人推薦,一開始見到用咖啡杯裝住仲以為係咖啡☕️🤣但係之後先發現原來入面內有乾坤!(o^^o)成個甜品食落啲cream好軟滑順口,而且有好香的咖啡味,食到中間仲有少少濕潤的手指餅配搭,整體而言係會有甘香順滑嘅感覺,就算食曬都唔會覺得好滯,相信呢個亦都係咁多人介紹要食嘅原因^_^🩷

💜Queen’s Raspberry 🍸 💰$55
飲落第一啖佢面頭蛋白泡泡嗰層嘅味幾突出,再飲多啲嘅時候就會飲到下面raspberry酸酸嘅味道,感覺幾特別,係平時Meow小編好少飲到嘅味道👅
Queen’s  Raspberry
Burrata
Tiramisu
Queen’s  Raspberry
Burrata
Tiramisu
  • Roast beef topped japanese rice