招聘中
$17,000-$23,000
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

2024-05-03 183 瀏覽
🌟Amitie Kitchen🌟適逢假期遇着落雨,尖沙咀嘅街上都唔係好多人,行到厚福街嘅時候就撞手神咁上咗一間餐廳食嘢,食物質素都頗高🌼因為嗰時係午餐時間,價錢仲要唔貴!我哋叫咗兩個餐,兩個餐都可以揀沙律或者湯㦤,我哋就揀晒兩款😼佢嘅沙律係好出色,除咗用沙律菜之外,用咗西瓜!醬汁係有少少微辣😽非常開胃餐湯都好creamy仲加咗啲橄欖油令到佢更香烤燒阿根廷牛扒 (6安士)🥩牛扒我哋叫咗五成熟,一開始切出嚟望落顏色好似好紅,但係佢冇血水滲出嚟,仲以為佢係三成熟,識落先知原來佢嘅熟度啱啱好🤓我哋叫咗薯菜,佢嘅薯菜唔係薯條,而係糖心小番薯,仲有唔同嘅蔬果,有青紅黃椒、茄子同翠玉瓜,每一樣都有煎同調味👍柚子味噲北海道帆立貝意大利麵🍝味噲嘅味道唔會太鹹,配埋柚子味,有啲清新嘅感覺😺意粉掛得起醬汁帆立貝有兩粒,仲有好多菇🍄抺茶朱古力奶🥛呢杯飲品味道較淡,抹茶朱古力同奶味都好平均
🌟Amitie Kitchen🌟

餐湯都好creamy仲加咗啲橄欖油令到佢更香

烤燒阿根廷牛扒 (6安士)🥩

柚子味噲北海道帆立貝意大利麵🍝
帆立貝有兩粒,仲有好多菇🍄

抺茶朱古力奶🥛
呢杯飲品味道較淡,抹茶朱古力同奶味都好平均