2022-11-23 6103 瀏覽
已經係之前食🤣因為本人太懶嘅關係就遲遲都未寫~呢間都係我其中一間bookmark 嘅餐廳,但之前就一直都未下定決心去食~ 終於前排做完野就去食左啦~🥙新鮮黑松露巴馬火腿蘆筍溫泉蛋沙律 $98呢道菜同我嘅認知有少少唔同,我以為沙律真係有沙律~而呢個係完全係fine dining嘅擺盤~佢係用Parma ham卷住成舊溫泉蛋,上面有幾塊黑松露而溫泉蛋下面就係一堆蘆筍~成舊一齊食其實個口感係幾得意幾多種咁,60度嘅溫泉蛋同蘆筍都有調味,味道唔會太raw, 黑松露再加上parma ham會有淡淡嘅鹹香味,都唔錯的~🍝香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽 $208全部dish入面最鍾意呢個🥰 帶子煎得好香口惹味,同埋肉質新鮮又大大粒又厚肉😍 然後個龍蝦汁好creamy同埋好rich~ 會有少少酸甜味~都幾醒胃唔會膩~然後每條扁意粉都沾滿龍蝦汁,完全兩樣野冇separate到~真係好入味同好夠味😋🐷燒澳洲帶骨豬扒配香茅芥末籽忌廉汁 $268豬扒都好厚肉,肥瘦均勻而且肉質都結實,所以好有口感~本身以為會好乾但食落都有淡淡嘅油香味,然後芥末籽忌廉汁同豬扒都match~都係會令成個dish開胃左勁多,同

🥙新鮮黑松露巴馬火腿蘆筍溫泉蛋沙律 $98
新鮮黑松露巴馬火腿蘆筍溫泉蛋沙律

🍝香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽 $208
香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽

🐷燒澳洲帶骨豬扒配香茅芥末籽忌廉汁 $268
燒澳洲帶骨豬扒配香茅芥末籽忌廉汁

豬扒都好厚肉,肥瘦均勻而且肉質都結實,所以好有口感~本身以為會好乾但食落都有淡淡嘅油香味,然後芥末籽忌廉汁同豬扒都match~都係會令成個dish開胃左勁多,同埋都可以減少油膩感🤤 下面仲有啲連皮嘅焗薯,所以份量都幾多,食完都幾飽😆

🍰是日甜品- Cookie Cheesecake $78
是日甜品

最後想食甜品但諗唔到食咩好,所以就叫左嗰日嘅蛋糕~cheesecake味道同口感都正常發揮,唔會過甜~中間會有啲chocolate 同cookie,所以食嗰陣會夾雜住啲唔同嘅口感,就冇想像中咁漏~下面底層朱古力味曲奇餅底做得都好唔錯😍 好濃dark chocolate 味,所以完全唔驚會撞左cheesecake層嘅甜味~

Overall都好唔錯,不過下次會想試埋啲牛扒🤣 然後,原來經sevenrooms book位會抵食好多🤩會有7折優惠,所以呢餐計埋都唔算真係好貴,西餐黎講價錢都ok😝
新鮮黑松露巴馬火腿蘆筍溫泉蛋沙律
香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽