新晉魚生刺身控又出動(•̀ᴗ•́)و今次嚟到我間唔中都鍾意去下嘅新蒲崗覓食👅近期都好似好多人推介呢間新開嘅日式小店海膽仔 ( ˘ ³˘)♥︎ 整體感覺價錢親民,真係有種做街坊生意嘅感覺~而閒日夜晚都超爆場,好受歡迎啊!ღ 倍化帶子吞海膽 $𝟴𝟴全晚最大驚喜嘅菜式!!帶子真係好大粒,好厚身,一定要分開幾啖食啊!帶子味道鮮甜,再夾着𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆嘅海膽,加埋紫菜一齊食,勁滿足🥳╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 混合海膽沾麵 $𝟭𝟮𝟴沾麵配料都幾足料,有四隻蝦同糖心蛋~而主角海膽湯底濃稠度適中,有海膽碎增添口感。但味道個人就麻麻,唔知點解食落覺得湯底有少少臭🤢而且自己覺得食沾麵湯底一定要夠熱先好食,但餐廳冷氣真係好大,食咗幾啖後湯底已經開始凍🥺本身都幾期待呢一碗沾麵,但而有少少失望😮‍💨╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱.𝟱/𝟭𝟬ღ 爆膽丼 $𝟭𝟲𝟴有兩款唔同嘅海膽,兩種唔同嘅享受~海膽味道鮮甜,無腥味,唔錯。份量都算幾多,呢個價錢呢個質素,性價比絕對高👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬ღ 刺身定食 $

倍化帶子吞海膽

ღ 倍化帶子吞海膽 $𝟴𝟴
混合海膽沾麵
混合海膽沾麵

ღ 混合海膽沾麵 $𝟭𝟮𝟴
沾麵配料都幾足料,有四隻蝦同糖心蛋~
爆膽丼

ღ 爆膽丼 $𝟭𝟲𝟴
刺身定食

刺身定食 $𝟭𝟭𝟴
整體刺身新鮮,最驚喜係牡丹蝦,晶瑩剔透,爽口彈牙~仲會另外配一碗壽司飯,絕對夠飽肚,超滿足~鍾意食刺身嘅朋友一定唔可以錯過🥳
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
日本令和生蠔

ღ 法國𝗚𝗶𝗹𝗹𝗮𝗿𝗱𝗲𝗮𝘂生蠔 $𝟰𝟱/隻
ღ日本令和生蠔 $𝟲𝟴/隻
鍾意食生蠔嘅媽咪一入門口見到就話要食😍
法國嘅生蠔比較細隻,日本令和嘅真係好大隻,都幾鮮美,醬汁都唔使特別點落,輕輕加少少檸檬汁就夠~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬
鹽燒牛舌

ღ 鹽燒牛舌 $𝟮𝟴
除咗有海膽同唔同嘅刺身丼飯外,仲有多款唔同嘅串燒小食⋯個人都幾推薦呢個牛舌外焦內嫩嘅牛舌!!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
雞軟骨粒

ღ 雞軟骨粒 $𝟯𝟴
分量超多,食極都食唔完🤣外酥內脆,口感豐富,再加上椒鹽簡單調味,又係一款有驚喜嘅小食!
倍化帶子吞海膽
爆膽丼