假日最岩去Cafe Chill下☀️ 今次留意到呢間樓上Cafe既食物同野飲都好有水準❤️灰白色既環境都好舒服唔焗促🤪 好有輕鬆既家庭感 原來平日仲有蛋糕放題添🤤 今次雖然假日黎到錯過左 但係其他食物都好值得一試😅⭐️ 蒜香辣椒意大利粉配軟殼蟹 🦀️軟殼蟹炸得岩岩好香脆唔會帶腥味🌊 蒜香同辣椒嘅調味偏濃🌶️ 但越食越香口感覺好正🥳⭐️ 關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯 🥩配搭好有Fusion既感覺🗺️ 意大利飯夠曬Creamy充滿牛肝菌香🍄 配上牛肉燒帶絲絲甜味好入味配飯一流🥓⭐️ 脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬 🍗雞翼好香脆🔥調味辣中帶微甜🍳蛋黃醬整體好溫和😛⭐️ 櫻花蝦濃湯 🌸其中一個主食選擇配餐有一碗櫻花蝦湯🥘櫻花蝦嘅鮮甜完全融入湯裡面🦐值得一讚⭐️ 士多啤梨酸奶 🍓特別將配餐嘅嘢飲升級咗🥤 酸奶入口好Fresh🥛幼滑得黎酸中帶甜🍇 配上比較濃味既食物就好平衡⭐️ 柚子芝士蛋糕 🍰整體口味偏日式嘅芝士蛋糕🇯🇵入口口感好輕盈 柚子味清新唔會太膩🍊

⭐️ 蒜香辣椒意大利粉配軟殼蟹 🦀️
關西牛肉燒配牛肝菌意大利飯