2012-05-09 743 瀏覽
2月14日, 情人節快樂~~~ *v*為咗隆重其事我地婚後第一個甜甜情人節, 呀菲決定要喺屋企親自主理今晚嘅情人節大餐! 而呀比就負責甜品環節~ 當然亦要特別鳴謝Openrice早前送我地嘅文華餅店cash coupon! 我地又擺到就快過期先記得用…用嚟買今晚嘅甜品就perfect喇!::: Guava and Banana Mousse ::: $39平時我地都好少食生果味嘅cake, 特別係mousse cake! 因為呀菲唔鐘意食mousse又唔鐘意d製過嘅生果食品… 抱住一個求其試下嘅心態去食呢件餅, 反而又唔係咁反感咋喎! 成件餅都充滿住清新果香~ 番石榴mousse好軟好香, 仲保留咗d果肉沙沙地嘅質地~ 中間混入香蕉蓉, 令mousse口感更綿密. 成件餅果味甜得自然, 唔會過膩, 係清新之選~::: Double Milk Chocolate Mousseline ::: $39熱門甜物之一~ 對佢多少有d期待! 賣相精緻, 層層不同朱古力蛋糕層以外, 係一片誘人嘅朱古力, 蛋糕面更灑上金箔粒粒, 令甜餅更添瑰麗. 呢個Chocolate Mousseline質地比上
2月14日, 情人節快樂~~~ *v*

熱門甜物之一~ 對佢多少有d期待! 賣相精緻, 層層不同朱古力蛋糕層以外, 係一片誘人嘅朱古力, 蛋糕面更灑上金箔粒粒, 令甜餅更添瑰麗. 呢個Chocolate Mousseline質地比上一件Guava and Banana Mousse更實淨細密, 朱古力味濃重, 仲有榛子脆脆層豐富口感. 不過對我嚟講就覺得甜咗d 食完個口有d漿

::: American Cheesecake ::: $39
呀菲最愛的cheesecake, 亦貴為鎮店甜餅之American Cheesecake~ 賣相簡潔高雅, 面頭同樣地有一片誘人嘅朱古力, 不過更吸引人嘅絕對係朱古力下嘅一磚奶白色酸忌廉同淡黃色嘅芝士~ 雖然色澤偏淡, 但芝士味絕對係濃香有加! 呢款cheesecake無餅底, 但餅身質地厚實, 彷彿入到口中先開始慢慢融化, 令你可以更專心品嚐芝士嘅味道~ 整體芝士味係濃而不膩~ 非常好吃!
Guava and Banana Mousse + Double Milk Choco Mousse
American Cheesecake
packing確係靚!
久聞文華餅店糕餅皆精, 今日多得Openrice推波助瀾先有幸一試~ 雖未至於驚為天人, 但總算名不虛傳無失望! 當然亦要多謝呀比喺情人節正日為我衝鋒陷陣買來三件精緻甜點為我地嘅情人節大餐作個完美結局啦~ 下次有機會真係要親身再試埋d pastry同其他cake先得!
2012-02-14
5 分鐘 (外賣自取)
$17 (宵夜)
用餐優惠
其他
American Cheesecake
packing確係靚!
  • american cheesecake