2019-04-25 500 瀏覽
太夜落街食飯,仲營業嘅餐廳唔太多,所以決定食哩間餐廳。整體嚟講,啲食物唔夠熱,味道偏淡。份量偏細,如果男仔食嘅話會覺唔夠飽,可能要嗌兩碗先夠肉鬆起司蛋餅蛋餅嘅味道係偏淡,只有肉鬆可以令起味道提升少少,起司都係偏淡味嘅整體口感係有啲乾,芝士有啲幾煙韌台南擔仔粿條粿條係指河粉,成碗粿條有芫茜,蝦,肉碎,如果唔食芫茜嘅人,記住走芫茜啦湯底方面,係幾香,同食得出佢有落少許五香粉阿元鹵肉飯鹵肉飯個汁有香濃鹵水味,佢同出面嘅鹵肉唔同,佢用鹵肉粒同鹵肉條,令口感豐富少少鹵雞蛋方面,覺得雞蛋鹵嘅時間唔夠耐,所以唔夠入味爆蛋雞肉飯爆蛋係指煎太陽蛋,雞肉係用雞肉絲,再加酸菜。雞肉絲偏幼身同有少少”鞋”口將蛋黃篤穿,然後撈埋一齊食個口感會更加好因為就咁單一食嘅話味道唔出炸甜不辣拼盤普通甜不辣,不過不失。味道偏淡,個口感似炸魚肉燒賣feel 地瓜球係以上咁多個菜式最好食嘅。佢有2款地瓜球,分別係黃蕃薯同紫蕃薯嘅地瓜球地瓜入面有地瓜蓉,食落口唔會太乾身,又會有軟棉棉嘅感覺珍珠奶茶普通奶茶味,珍珠係幾好咬口仙草奶茶普通奶茶味,仙草藥味唔係太重竽香奶茶正正常常,無咩特別
太夜落街食飯,仲營業嘅餐廳唔太多,
所以決定食哩間餐廳。

整體嚟講,啲食物唔夠熱,味道偏淡。
份量偏細,如果男仔食嘅話會覺唔夠飽,可能要嗌兩碗先夠

肉鬆起司蛋餅
整體口感係有啲乾,芝士有啲幾煙韌
肉鬆起司蛋餅

台南擔仔粿條
湯底方面,係幾香,同食得出佢有落少許五香粉

阿元鹵肉飯
鹵雞蛋方面,覺得雞蛋鹵嘅時間唔夠耐,所以唔夠入味
阿元鹵肉飯

爆蛋雞肉飯
爆蛋係指煎太陽蛋,雞肉係用雞肉絲,再加酸菜。
雞肉絲偏幼身同有少少”鞋”口
將蛋黃篤穿,然後撈埋一齊食個口感會更加好
因為就咁單一食嘅話味道唔出
爆蛋雞肉飯

炸甜不辣拼盤
普通甜不辣,不過不失。味道偏淡,個口感似炸魚肉燒賣feel
炸甜不辣拼盤

地瓜球
係以上咁多個菜式最好食嘅。
佢有2款地瓜球,分別係黃蕃薯同紫蕃薯嘅地瓜球
地瓜入面有地瓜蓉,食落口唔會太乾身,又會有軟棉棉嘅感覺

珍珠奶茶
普通奶茶味,珍珠係幾好咬口

仙草奶茶
普通奶茶味,仙草藥味唔係太重

竽香奶茶
正正常常,無咩特別