2023-12-09 1285 瀏覽
今日好朋友生日,book左筲箕灣呢間Dirty Skillet同佢食個lunch,餐廳入面有唔少打卡位,餐點同飲品都好精美,店員們都好有禮貌招呼👍🏻坐位都坐得好舒服,傾計聚會好地點。前菜,我地叫左墨西哥脆餅配四川辣手撕雞,面頭滿滿手撕雞肉,有sour cream同牛油果醬,食落唔會dry,中西合璧味道同配搭新穎,幾唔錯。酥皮焗周大蜆忌廉湯,酥皮焗得好香脆,配埋濃郁忌廉湯飲好滋味,湯內仲有唔少蜆肉同湯料。main course我地點左意意大利布袋芝士,風腿,風腸,芝士薄餅銷售No.1嘅Pizza,邪惡感十足,好適合我呢啲芝士控,有完整一件水牛芝士係pizza面,我地影完相店員會幫我地切好,pizza濃厚芝士香,配埋Parma ham食,十分滿足!飲品我地分別點左🍍Pineapple Hat🍇Fresh grape and apple yogurt 兩杯飲品賣相精美,而且味道仲好好飲,唔會得個樣,價錢仲好抵!性價比極高💯完美生日午餐點少得甜品,為左比驚喜朋友,餐廳都配合得好好,係我點嘅疏乎厘奄列下面放左個播生日歌嘅旋轉木馬,成件事變得好有儀式感🫶🏻 疏乎厘份量十足,賣相好靚,食落好有蛋香味

墨西哥脆餅配四川辣手撕雞

酥皮焗周大蜆忌廉湯

main course我地點左意

飲品我地分別點左
🍍Pineapple Hat
🍇Fresh grape and apple yogurt
Fresh grape and apple yogurt
Pineapple Hat

完美生日午餐點少得甜品,為左比驚喜朋友,
餐廳都配合得好好,係我點嘅疏乎厘奄列下面放左個播生日歌嘅旋轉木馬,成件事變得好有儀式感🫶🏻 疏乎厘份量十足,賣相好靚,食落好有蛋香味,質地軟滑,配上奶香忌廉食味道好夾,成餐飯我同朋友都食得好開心💯
疏乎厘奄列
墨西哥脆餅配四川辣手撕雞