The Ale Project ,我地通常稱佢為「旺角TAP」,可以話係好多本地啤酒頭嘅「入坑」之地,多年嚟都係鍾意飲手工啤酒嘅朋友經常會去嘅地方, 但佢除左手工啤出色,食物質素都非常OK先嚟返杯啤先,今次揀左嚟自紐西蘭 Behemoth 酒廠嘅 Juice Springsteen NEIPA,呢杯可能係我飲過佢地嘅酒入面 我最鍾意,超 hoppy ,果然要抽 The Boss 嘅水都要整返啲 Bossy 啲嘅酒。小食就揀左炸粟米, 佢加左少少 Cajun 令佢更加惹味~ 唯獨係用叉其實有啲難拮, 最後都係用手算近年嚟親我都一定會食佢地嘅smash burger , 兩層芝士加兩層牛肉, 熟度做得好好, 個包都好挺身, 唔會腍晒, 雖然係一樣相對地簡單嘅野, 但係真係令人一再回味~ 另外再叫多左個 南部辣雞 Nashville Hot Chicken, 上到枱正式係睇佢隻色就知佢咩料啦,如果食得辣嘅朋友要試下, 佢都幾辣, 炸雞都keep到好脆,爽呀~ 佢嘅餐牌久唔久都會轉下, 期待佢下次又有啲咩新嘅野食~

手工啤

炸粟米

南部辣雞

佢嘅餐牌久唔久都會轉下, 期待佢下次又有啲咩新嘅野食~
手工啤
南部辣雞