2024-01-25 954 瀏覽
上網見到呢間餐廳幾出名,而且又有個清真寺可以打卡,於是入黎試吓糖醋帶子屬於意大利菜式,師傅將帶子火炙成半熟狀態,外皮有焦香,內裡仍然保持生生地,食落去好清甜幾特別~圖書館豆腐火腩用左日本玉子烹調,用左醃製好嘅蘿蔔絲墊底,再放上烤熟嘅豬腩肉,咬落去層次感非常豐富。有蘿蔔絲中和一下豬腩肉嘅飽膩感,好滿足~慢煮加拿大豬鞍豬鞍呈粉嫩狀態,食落去入口即化。亦用左薯蓉墊底,好creamy滑溜。面頭放上火箭菜,好清新好fresh~芝士肉醬闊條麵闊條麵質感好煙韌,每條麵都掛上肉醬汁,而上面刨上芝士碎,味道更為濃郁!四大美人係古時中國四大美人必備嘅器皿,打卡一流。味道亦都幾fresh,帶有濃郁嘅薄荷味~Book Mark帶有清新嘅荔枝香,而雪梨嘅甜味慢慢散發左成個口腔,最緊要係唔會覺得好甜!想飲啲清清地飲品嘅朋友一定要試吓!

糖醋帶子

圖書館豆腐火腩

慢煮加拿大豬鞍
豬鞍呈粉嫩狀態,食落去入口即化。
亦用左薯蓉墊底,好creamy滑溜。
面頭放上火箭菜,好清新好fresh~

芝士肉醬闊條麵

四大美人
係古時中國四大美人必備嘅器皿,打卡一流。
味道亦都幾fresh,帶有濃郁嘅薄荷味~

Book Mark
2024-01-25