2022-10-15 588 瀏覽
路經見無太多人排隊,一於試下;雖然網上見到有好多關於客服態度或有食物味道平平等的報導,但我今日就見唔到。比較同棟2間餃子店,佢的香茜豬肉煎餃有驚喜呀!餃子的餡料配搭特別,今日試左香茜豬肉同蘑菇煙肉豬肉煎餃,我個人就麻麻地蘑煙款了,2者咬去都係皮薄脆餡多,而香茜咬落還有肉汁流出來,好香,餡調味中帶種甜味,幾得意。佢地的自家制辣菜甫都好食,唔係似第一豬朳米線個種,係多左惹味的油份。所以雖然要排隊要等,都抵佢咁牙察嘅,等的好處係,食材散得快,咁煮食姐姐都要包得密先夠賣,亦保証你食落口的,唔係隔夜貨先啦(我食14:30,所以肯定食材已轉左一輪)。這家好食但唔代表其餘同棟2家遜色,我覺得3間特色,調味都不一樣,各有各好食,各位不妨比較下。

,各位不妨比較下。
雙拼煎餃

香茜豬肉餃