2016-02-17 997 瀏覽
今日同朋友到銅鑼灣行街,路過百德新街見到呢間好出名既漢堡店,之前去過舊鋪食已經令人印象難忘,而家搬左之後餐廳更寬闊同有室內或室外既位以供選擇,一場黎到,當然要睇下水準是否依然!落單模式:呢度係你坐低左睇餐牌之後,再出去收銀處落單,然後店員會比一個號碼牌,之後有專人送上食物。Iced Peach Fruit Tea $38呢杯即製既蜜桃茶充滿蜜桃香氣,飲落清新而不太甜Melted Cheese Twister Fries $50之前已經食過令人印象深刻,今日再encore! 扭扭薯條香脆得黎好有口感,而上面既半溶芝士醬香濃而帶香,我同朋友都食到停唔到手Double Decker + Pineapple $125+12主角黎喇!我呢個貪心既小朋友當然要點份量十足既雙層牛肉漢堡啦!另外再加埋香甜既菠蘿都只係12蚊,呢個size比起麥當當既create your taste抵食得多。雙層牛肉煎得恰到好處,唔會太硬或者太生血淋淋,軟綿綿而充滿牛肉味道 。如果怕太滯太漏我真心建議大家好似我咁加塊菠蘿,即時中和番咁heavy既牛肉同芝士。Chicken Wings with Honey Barbec
落單模式:

Iced Peach Fruit Tea $38
Iced Peach Fruit Tea
呢杯即製既蜜桃茶充滿蜜桃香氣,飲落清新而不太甜

Melted Cheese Twister Fries

Double Decker + Pineapple

Chicken Wings with Honey Barbecue Sauce $48
燒烤汁雞翼本身炸得香脆,能鎖住入面既肉汁,但可能我自己唔太鐘意燒烤汁既味道,所以整體感覺一般。

Twister Prawn $42
Twister Prawn
蝦被薯絲緊緊包住,蝦肉彈牙爽口,唯外層薯絲略感到不夠香脆。

最後送上餐牌供大家參考
2016-02-05