2021-02-16 895 瀏覽
呢日小弟同朋友去食生日飯~地點緊係壽星話事啦~~朋友就揀左呢間係Rosewood入面嘅Bayfare Social🤩雖然我哋一早已經揀好咗呢間餐廳,但係佢每日只係留左好少位俾人book,好好彩當日去到walk in仲有位👍🏻👍🏻Tuna Tartare - $150呢個吞拿魚他他好Fresh!中間仲落咗好多牛油果粒落去,口感更加豐富,感覺都健康好多!Rigatoni - $135 (L)好鍾意呢間餐廳啲意粉可以俾你揀份量,咁就可以試多啲唔同嘅嘢😋但係因為嗰日朋友好肚餓所以呢個Rigatoni 就叫咗大份😆份量比想像中多~同埋啲芝士奶油味好香濃,食起上嚟又唔會太膩,唔錯唔錯👍🏻👍🏻Steak Frites - $240塊牛扒好多肉汁!不過肉質略為有啲un,同埋肉味唔夠,味道差dd~伴碟嘅薯條就好好食😋不過食到最尾剩返嘅薯條加埋塊牛扒心出嚟嘅油就變得好油膩。雖然整體都算唔錯,但係小弟就覺得呢個唔係必叫之選~Churros - $70見到個Menu有Churros 小弟同朋友就二話不說諗都冇諗就嗌咗!值得一讚嘅係佢係新鮮即叫即炸😍😍由於負責甜品嘅櫃檯就係小弟同朋友身後面,所以我哋係可以睇到晒

Tuna Tartare

Tuna Tartare - $150

Rigatoni  (L)

Rigatoni - $135 (L)

Steak Frites

Steak Frites - $240

Churros

Churros - $70
見到個Menu有Churros 小弟同朋友就二話不說諗都冇諗就嗌咗!值得一讚嘅係佢係新鮮即叫即炸😍😍由於負責甜品嘅櫃檯就係小弟同朋友身後面,所以我哋係可以睇到晒成個製造嘅過程🤣由於新鮮炸起,個外表好香脆👍🏻👍🏻不過沾上嘅肉桂糖粉略為唔夠肉桂味,如果個味可以再突出啲就更加好👍🏻

之前小弟見呢間餐廳喺五星級酒店入面應該價錢都唔平,但係原來價錢可以接受喎~而且啲侍應個個都好好禮貌👍🏻見到佢有啲位置係可以望到維港,希望下次再嚟食嘅時候可以坐嗰啲位置啦😂
Tuna Tartare
Rigatoni  (L)
Churros