2023-12-03 29 瀏覽
旺區之中比較寧靜嘅一角,但係竟然發現到一間幾有特色嘅火鍋店🍲裝修有格調之餘啲檯都set得好闊落,令客人都可以有私人空間傾談😏打邊爐🍲當然要揀個靚湯底,餐牌上都有好多款湯底,我地就貪心啲,揀咗花月宮特色四格鍋,可以一次過試4️⃣種口味!原本都覺得個湯底有啲貴,但係上到嚟原來每一格都有唔少嘢食:花膠雞湯就有3-4片花膠同差唔多半隻雞、麻辣湯底就有豆腐同鴨血、黑松露湯底就好多菇、蕃茄薯仔仔湯底就有蝦、青口同蜆肉😋😋😋食物餐牌都有幾多特別嘅嘢食,所以我哋索性叫咗幾個拼盤,可以試多啲唔同款式食物🙌🏻牛將軍拼盤有牛胸爽,黑栢葉同牛黃咳,份量十足💪🏻風花雪月手打丸拼盤聽個名已經夠勁,個擺盤非常有中國特色,每粒都係手打丸,仲要每種都啲特別餡,好似蟹丸就加咗鹹蛋黃係入面。我哋連蔬菜都叫咗個田園拼盤,3款菜夠新鮮,仲有菇有菜有粟米,顏色又靚種類又夠豐富👍🏻

牛將軍拼盤有牛胸爽,黑栢葉同牛黃咳,份量十足💪🏻

我哋連蔬菜都叫咗個
牛將軍拼盤