餐廳: 小越廚
資訊:

2024-04-15 11 瀏覽
行過見佢地嘅二人餐好抵食,二百頭有兩個主食、一個沙律、三個小食同兩杯飲品,咁就俾佢地吸左入黎😆✨人氣二人套餐$228▪️叻沙香茅豬扒湯河粉湯汁濃香椰奶味,唔太辣,有豬扒、蝦仁、豆卜、雞蛋等係入面,材料豐富。豬扒沾粉炸過,河粉較為吸湯,建議食快啲▪️招牌火車頭湯河粉配料都擺得好滿,有齊牛腩、肥牛同牛丸,湯底幾重味,如果有埋辣椒同檸檬汁會更好▪️青木瓜沙律沙律比想像中大碟,味道偏酸,辣味唔重,清新開胃▪️小食小食可以揀三款,每款都有三件,我就揀左蒜香雞翼、河內芋頭海鮮春卷同泰式酸辣鳳爪,鳳爪較辣,雞翼調味較淡,勝在夠香口▪️越式蔗蝦+$30外層香脆脹卜卜,蝦膠爽彈,啖啖肉嘅口感😋▪️鹹檸檬七喜▪️牛油果奶昔+$20見呢個平時唔係好多地方有,味道香甜,口感幼滑,推薦一試🌟開頭見得一個女店員做晒樓面、出餐同廚師,覺得佢都好辛苦。雖然返得深圳多,但間唔中都要支持吓本地嘅小店🫶🏻唔係佢地就好快消失,呢到嘅價錢都算親民,唔洗300已經食得好豐富

✨人氣二人套餐$228

▪️叻沙香茅豬扒湯河粉

叻沙香茅豬扒湯河粉

▪️招牌火車頭湯河粉

招牌火車頭湯河粉

▪️青木瓜沙律
沙律比想像中大碟,味道偏酸,辣味唔重,清新開胃

青木瓜沙律

▪️小食

▪️越式蔗蝦+$30
外層香脆脹卜卜,蝦膠爽彈,啖啖肉嘅口感😋

越式蔗蝦

▪️鹹檸檬七喜

鹹檸檬七喜

▪️牛油果奶昔+$20
見呢個平時唔係好多地方有,味道香甜,口感幼滑,推薦一試🌟

牛油果奶昔

叻沙香茅豬扒湯河粉