返工返得咁辛苦真係想FF下做二世祖🤡 暫時做唔到都可以嚟呢間Cafe Chill下🤣 市場上嘅壁畫同擺設好有玩味🎨 一直都好想嚟試吓好出名嘅抹茶朱古力😛 估唔到除咗招牌名乜之外推出了唔少新既Item 質素都幾有水準🩷 係一間別有心思既Cafe☕️⭐️ 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇Chicken Waffle係我最鍾意食嘅Comfort Food 不誇張❤️ 雞肉充滿香料同花生嘅調味好香脆🍗 配上鬆軟既窩夫同Maple Syrup甜鹹嘅配搭好美式🍁 配上流心蛋黃好有層次🍳⭐️ 大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 🍖烤乳豬皮脆而不油膩好有葡國菜的影子🇵🇹意大利飯飯粒偏硬接近傳統做法👍🏻 唔會太膩太多Cream蒜香比較濃郁🧄⭐️ 特濃宇治抹茶白朱古力奶 🍵濃郁嘅宇治抹茶💚帶回甘配上明治鮮奶好幼滑好Smooth🤍 本身擔心朱古力會太甜🍫但係份量好平衡絕對無搶抹茶的風頭⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🥑幼滑但係依稀食到牛油果嘅果粒用料真才實料😋 口感濃稠但係配上香蕉就中和左草青味甜度更加溫和🍌
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫

⭐️ 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇