🫶🏻今日行過蘭桂坊,見到有條天橋可以行上雲咸街,係文靜大廈旁邊樓梯一落就有間好chill嘅咖啡店—時光逆流。餐廳分咗兩層,地下有兩個吧枱位,上面都有多個位置。樓上位置雖然少,但都可以容納多個客人。牆紙貼得好靚,亦掛上幾張漫畫相片。最特別係佢個時鐘係停止嘅。♦️日式大阪燒即點即製,分量十足成個碟咁大,上面有啲木魚片。大阪燒內夾有煙肉同超多菜菜,鹹鹹地好味😋好健康。🍴日式餃子定食—沙律🥗、日式餃子配酸菜、蛋、關東煮🍢、烏冬拌胡麻醬定食嘅擺盤非常精緻,亦都有多款食物,啱晒心大心細嘅我。日式餃子煎至脆皮,肉質嫩滑好好食。特別為係唔點醬油配酸菜食,口感特別。☕️[招牌咖啡]天使咖啡(士多啤梨味)咖啡幾靚,中間一團厚身既白色泡外圈係啡色,見到已經好放鬆。士多啤梨甜甜哋,飲落幾好味,很適合女士。🍵[招牌飲品]🍸忘憂的治愈術(薰衣草/薑黃)個名超霸氣,但係我一睇到呢幾款特別飲品就一定會係揀呢一款。最近都有啲煩惱,希望飲完呢一杯可以解憂啦!🥲有幾粒薰衣草粒係飲品表面令整杯飲品有香味,亦加咗薑黃粉令飲品提升味道。特別係有一粒非常大嘅棉花糖係面配上醬,未飲已經覺得好治癒❤️‍🩹🍰經典蘋果撻—即焗好好味,個人認為比

♦️日式大阪燒

☕️[招牌咖啡]天使咖啡(士多啤梨味)

🍵[招牌飲品]🍸
忘憂的治愈術(薰衣草/薑黃)
個名超霸氣,但係我一睇到呢幾款特別飲品就一定會

🍰經典蘋果撻—即焗好好味,個人認為比外面餐廳做得更好!
  • 經典蘋果撻
  • 日式大阪燒