呢間真係想試好耐,成日喺社交平台見到呢間嘅食評👀 估唔到不籽是咖啡喺西環開咗新店!我特登預留咗星期日晚去食。Cafe 樓底算高空間感十足,裝修純白簡約,走波希米亞風格,不乏藤織傢俱同綠色植物🪴 鍾意打卡嘅朋友見到實好開心,又可以瘋狂打卡啦📸 最靚嘅打卡位係門口位置嘅室外座位,見有食客帶埋貓仔喺嗰個位置打卡😆 而門口呢個座位唔係對住大馬路,行過嘅人唔算多,無咁尷尬🙊油麻地分店熱門菜式喺呢間西環分店都會搵到👌🏻 不籽是咖啡嘅熱門菜式之一係佢個龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬,十篇食評有九篇都係寫呢個,所以我決定叫啲比較少人叫嘅菜式,等大家都可以比較吓🤓❤️ 炸雞煎蛋牛角酥窩夫 $98牛角酥窩夫真係幾hit,估唔到呢度都有得食😏 面頭有個靚煎蛋,炸雞無骨厚身,外層炸粉酥脆,切開有肉汁💦 配蜂蜜芥末醬,味道好夾。窩夫微脆有牛油香,口感比牛角包扎實,好酥軟👌🏻 細細份食完都唔覺得有罪惡感😈❤️ 黑松露雜菌扁意粉 $88意粉好creamy,勁香黑松露味☺️ 意粉軟硬適中,每條都沾到醬,雜菌都落咗唔少,增加口感層次。分量方面女士食就啱啱好,男士食嘅話可能要加碟小食🙊餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)幾啱放假同朋友

❤️ 炸雞煎蛋牛角酥窩夫 $98
炸雞煎蛋牛角酥窩夫
炸雞煎蛋牛角酥窩夫

❤️ 黑松露雜菌扁意粉 $88
黑松露雜菌扁意粉

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
幾啱放假同朋友過嚟chill吓傾吓偈,亦都幾適合文青嚟打卡。入夜後cafe周邊環境比較靜謐,舒適又寫意。
2021-11-21