餐廳: 四季芬芳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-04-01 1373 瀏覽
這日來到沙田新城市廣場,晚餐在四季芬芳度食。呢度嘅設計都幾新舊融合,幾靚。我哋點左以下呢幾樣菜色,味道都唔錯。蜜汁西班牙叉燒叉燒好有特色,同平時食開嘅好唔一樣。佢嘅外皮有西方燒烤嘅感覺,有煙熏味道,而蜜汁香甜,配飯超正!子薑麵醬魚腩煲上枱嘅時候仲係熱辣辣,一直翻滾緊,好香好吸引!醬汁香濃,麵醬及魚腩一向都好夾,加上子薑酸酸甜甜,更添食慾。溫泉蛋陳皮和牛肉餅煲仔飯 牛肉味道濃郁,肉餅當中有陳皮散發香味,加埋溫泉蛋更香滑,另外有特製嘅煲仔飯豉油,全部嘅餸同埋飯混合後好吸引,最後個煲底都有少少飯焦,好香口!桃膠菊花桂花雪梨茶清甜滋潤,桃膠及雪梨 切得細碎,用粗飲筒飲嘅時候感覺到豐富嘅口感海帶綠豆沙海帶嘅味道完全融入堂上當中,而綠豆也好足料桂花糕晶瑩剔透好靚,桂花份量好多,清甜,帶有淡淡嘅桂花香棗皇糕紅棗味道濃郁,既有咬口也好有彈性開心的一頓晚餐
這日來到沙田新城市廣場,晚餐在四季芬芳度食。
呢度嘅設計都幾新舊融合,幾靚。
我哋點左以下呢幾樣菜色,味道都唔錯。

海帶綠豆沙
海帶綠豆沙,桂花糕,棗皇糕

海帶嘅味道完全融入堂上當中,而綠豆也好足料

桂花糕
晶瑩剔透好靚,桂花份量好多,清甜,帶有淡淡嘅桂花香

棗皇糕
紅棗味道濃郁,既有咬口也好有彈性

開心的一頓晚餐
2021-03-31