餐廳:Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)地址:新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖新蒲崗比我嘅印象喺一個充滿工業大廈同Dance Studio嘅地方,不過唔知你又有無發現🔍,其實新蒲崗都有好幾個廣場同有唔少食肆🍽,如果識得搵嘅話,話唔定你會搵到間隱世高質餐廳😎今次嚟到大有街萬廸廣場覓食😌,原來喺1樓轉角位有間唔起眼但絕對要一試嘅Cafe——Brew Dog Coffee Co.,畢竟有時返工都已經令人壓力大到透唔到氣,趁住中午有接近一個鐘嘅Lunch Break,真喺好好好需要搵個地方放鬆吓☺️、飲杯咖啡Fill Up本來已經就唔多嘅Energy💪星期一至五1200-1500有Lunch Set可以叫,價錢包主食同指定飲品,我就加$12叫咗杯用巴西日曬、中深烘焙嘅單品咖啡豆——Nutty Boy沖嘅Cappuccino☕️,鍾意Fruity Flavor嘅人或者飲開手沖咖啡嘅,亦有其他咖啡豆可以揀🤓✝️羅勒濃蝦汁虎蝦扁煮粉 $118餐廳比較Signature嘅一款主食🍝,每啖食落都有濃郁嘅蝦汁鮮香味🦐,當然仲有陣陣忌廉同番茄香🍅,扁意粉掛汁彈牙,除咗面頭有4隻爽甜大蝦之外,碟邊
餐廳:Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)
地址:新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖

✝️羅勒濃蝦汁虎蝦扁煮粉 $118
當然仲有陣陣忌廉同番茄香🍅,扁意粉掛汁彈牙,
除咗面頭有4隻爽甜大蝦之外,碟邊亦放咗車厘茄同雜菌,整體味道開胃惹味😋

✝️手工巴斯克檸檬芝士蛋糕 +$30
跟Lunch Set加配嘅甜品,喺餐廳自家手工製嘅🍰,濃濃嘅Cream Cheese之間有輕輕檸檬香🍋,滑溜之餘甜而不膩,加上面頭巴斯克焦香面,令人食過一啖就難以抗拒😍
2024-01-16