2010-03-02 83 瀏覽
約左女友食午飯,因為係黃大仙返工,附近完全冇咩好食,覺得唔太遠既新蒲崗應該有選擇,因而預早上open rice搵有咩好食,見呢間總評唔錯,亦冇人劣評,決定試下。點知原來果度距離黃大仙地鐵站係好遠,又難搵,成個lunch hour冇左25分鐘。咁趕就即睇下有咩食就叫,原來都係冇咩好選擇,只有兩張好似車仔麵點菜既紙仔,雖然有飯有麵,但食麵(即米線)可選既配菜真係得好少,價錢又唔平(剩麵包芽菜等米線配菜盛惠$20),加野每項$4-5元一份,仲要得好少,我加左玉子豆腐($4,得4粒,冇味)同肥牛($5,得3塊,煮得過熟冇牛味又韌到爆)...d位又坐得超迫又唔舒服,坐全店中間位,點知係風口位,冷氣超凍又冇得俾你調,隔離枱order完,d阿姐傳菜時不斷係你專心食緊野時一碗二碗麵傳火炬咁遞黎遞去,於是成餐飯難食之餘又凍又要就佢傳菜食下又停下!!真係谷鬼氣!!埋單時先發現,碗米線加左2味野食,一碗$29,連飲熱奶茶都要加$2、凍檸茶加$4,2人共$64!!早知去普通餐廳食個快靚正常餐都$50有找!!平均每人$30多元lunch食咁既質素既食物,真係「物超所值」食物質素遠低於所值價格!要食米線,真係全港
、凍檸茶加$4
,2人共$64

要食米線,真係全港得荃灣果間雲貴川食得過,雖然環境唔好,但起碼食物質素等都令你食得順氣好多!以後唔使我再幫襯!
2010-03-02