2018-01-14 71 瀏覽
今日塔塔子同姊妹黎中環shopping行到餓餓地,一般酒吧嘅happy hour滿足唔到我地,就比老蘭呢間串燒店嘅熊熊烈火🔥吸引左~店外有企位,方便快靚正嘅蒲友吧塔塔子行到腳仔攰,當然揀入去坐住嘆啦中環當然寸金尺土,的確係坐得逼左D,不過裝修好特別佢除左招牌串燒,原來仲有海南雞飯!上檯見到漲卜卜嘅雞翼真係好興奮雞肉鮮嫰又入味,邪惡嘅雞皮都好爽油飯勁香而且軟硬適中,份量100分喺中環$6X蚊就食到仲連餐飲真係好抵呀!塔塔子覺得海南雞係頭盤,串燒先係main course落單見到串燒可以配好多唔同醬汁,有選擇困難症...於是直接同店員適我食得辣,一於辣嘅汁都樣樣試下先黎蔬菜篇:露荀烤到好香,但爽口中依然鮮甜!粟米仔好脆口,傳說中嘅粟一燒?最令塔塔子surprised嘅係菠蘿呀!一咬就爆汁,加上少少辣汁,同菠蘿嘅鮮甜好match肉+海鮮篇:首先白鱔係塔塔子最期待嘅!因為好少串燒店見到魚皮夠脆,肉質仲係好軟熟燒雞翼唔洗講都知好食~加上夠哂香口嘅泰式辣汁,惹味到想encore雞肉&豬肉都不容忽視,火喉掌握得剛剛好,絕對唔會乾爭爭呀!餐飲叫左熱檸茶解解辣,茶香味濃,好有港式風味,抵讚姊妹話黎到老蘭

店外有企位,方便快靚正嘅蒲友吧
塔塔子行到腳仔攰,當然揀入去坐住嘆啦

中環當然寸金尺土,的確係坐得逼左D,不過裝修好特別

海南雞飯

雞肉鮮嫰又入味,邪惡嘅雞皮都好爽
油飯勁香而且軟硬適中,份量100分
喺中環$6X蚊就食到仲連餐飲真係好抵呀!

串燒🔥蔬菜篇~

塔塔子覺得海南雞係頭盤,串燒先係main course

串燒🔥肉類+海鮮篇~

肉+海鮮篇:首先白鱔係塔塔子最期待嘅!因為好少串燒店見到
魚皮夠脆,肉質仲係好軟熟
雞肉&豬肉都不容忽視,火喉掌握得剛剛好,絕對唔會乾爭爭呀!

熱檸茶夠地道

餐飲叫左熱檸茶解解辣,茶香味濃,好有港式風味,抵讚

Mojito

姊妹話黎到老蘭一定要飲返杯,於是另外叫杯mojito,外表簡單但係味道唔會輸比出面d酒吧!串燒配返杯的確係一樂也

老蘭都有CP值咁高嘅餐廳,中環又多個好地方
海南雞飯
串燒🔥蔬菜篇~
串燒🔥肉類+海鮮篇~
熱檸茶夠地道
Mojito