南瀛水產

Nan Ei Sui San
聽朋友嘅介紹嚟到一間尖沙咀樓上居酒屋🎏南瀛水產,室內裝潢極富日本設計特色,好多客人手中摸着燒酒杯底傾偈,氣氛熱鬧滿瀉!🦀️蟹味噌甲羅燒 $78朋友點咗一份個賣相十分之上鏡,見到入面有蟹味噌、蟹肉、蟹籽、蔥花同埋生鵪鶉蛋,侍應會嚟到面前即燒即食,燒起嚟香氣撲鼻,令人垂涎~味道上帶一點鹹香,入口即溶!🍣南瀛卷 $298餐牌幅相好吸引有驚喜!食材有吞拿魚腩蓉、海膽、牡丹蝦、三文魚籽以及完全冇諗過太卷入面有蟹肉,每一口都可以自由配搭不同食材,我最愛就當然係添上充滿脂香嘅吞拿魚腩蓉啦~🐟南瀛七點盛 $598七款刺身包括帶子、平目、真鯛、深海池魚、牡丹蝦、油甘魚、大拖羅,款款刺身厚切(一片等於平時大部份刺身兩至三片)最令我深刻嘅係大拖羅,脂肪分佈猶如雪花般油脂甘香~🍜野菜烏冬 $68食完刺身當然就要暖下個胃,叫咗烏冬又可以飲口熱湯,大概二至三人份,加上配料有娃娃菜、紅蘿蔔絲、金菇、黑珍珠菇、冬菇、大蔥、蔥花,健康有營得嚟熱辣辣一大碗,不錯!🥒河童小卷 $48見到個名好得意所以叫咗一碟,原來係青瓜小卷,一份八件。朋友真係冇介紹錯,食物水準令人喜出望外氣氛又好,好適合同朋友嚟到居酒屋小酌一杯🍶把酒言歡一

🦀️蟹味噌甲羅燒 $78

南瀛七點盛

🍜野菜烏冬 $68
野菜烏冬

🥒河童小卷 $48
見到個名好得意所以叫咗一碟,原來係青瓜小卷,一份八件。
河童小卷

朋友真係冇介紹錯,食物水準令人喜出望外氣氛又好,好適合同朋友嚟到居酒屋小酌一杯🍶把酒言歡一個晚上!
南瀛卷