2022-11-06 124 瀏覽
呢一日約左朋友去尖沙咀食野,係網上做定功課尖沙咀有咩好食既日本餐廳,十和田係尖沙咀鬧市中間,搭巴士或地鐵都好容易到達。入左之後掃左QRCode, 呢間餐廳每張櫈下面都有個籃供客人放私人物品。跟任掃QR code點餐啦,我點左三文魚親子飯,我朋友點左雜錦魚生飯,我上網睇到食評話每個餐都好大碗,就叫多個蟹膏沙律食,到我地個餐上枱時,發覺真係好大碗,食物材料好足夠,食左幾啖原來飯已用醋同日本豉油撈底,所以已經夠味道。我食個魚生親子飯三文魚厚切粒,夠新鮮,蟹子又夠鮮味,大大粒口感吾錯,另外想讚下佢哋既芥辣,用粉溝出黎有包裝既質素👍🏻👍🏻我朋友個雜錦都異口同聲話材料夠,魚生新鮮,食完個飯我地再試蟹膏沙律,真係有蟹味,我食到一粒蟹殼😀食完飲左幾杯綠茶就走左,我會推介俾朋友食,性價比相當抵食。😃😃
蟹膏沙律
蟹膏沙律